Delen

Bruiloftscatering_bnr

Jullie trouwdatum staat vast, de locatie is geregeld en de fotograaf is geboekt. Nu komt een van de leukste voorbereidingen van de bruiloft: de catering. Wil je een traditioneel diner met tafelschikking, een lopend buffet of eerder iets nog ongedwongers, zoals een picknick? Er zijn zo veel mogelijkheden, dat je voor ieder budget en voor ieder soort feest de passende catering kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Diner met tafelschikking – één van de meest traditionele opties. Verwen jezelf en je gasten met een verfijnd driegangenmenu aan een elegant gedekte tafel, compleet met menukaarten en naamkaarten voor elke gast.
  • Lopend buffet – laat de gasten zelf kiezen uit de lekkerste hapjes en drankjes op mooi opgemaakte tafels of trendy food bars of food trucks. Bij een lopend buffet kan iedereen ongedwongen van de statafels naar het buffet heen en weer lopen en met iedereen een praatje maken.
  • Flying buffet – terwijl jullie en jullie gasten op de receptie kunnen staan en gaan waar jullie willen, ‘vliegen’ er doorlopend dienbladen met feestelijk uitziende finger foods en drankjes voorbij.
  • Picknick – heb je je bruiloft in de lente of zomer? Laat dan grote picknickmanden met lekkers en champagne inpakken en ga met je gasten naar een vooraf uitgezochte plek in het park, het strand of een grote tuin.
  • Barbecue – wat is er op een lente- of zomerdag mooier dan naar buiten te gaan en te genieten van een gezellige barbecue met je familie en je beste vrienden? Waarom zou je dat dan niet doen voor jullie bruiloft? Een feestelijke sfeer en succes zijn verzekerd!

VIND EEN CATERAAR

Als je eenmaal weet hoeveel gasten er komen en wat je budget is, kan je beginnen met plannen. Als eerste ga je op zoek naar een cateraar. Let daarbij op de volgende tips:

  • Vraag of jullie ook kunnen voorproeven. Op de websites van cateraars kun je al een idee krijgen van wat ze bieden en hoe het er allemaal uit gaat zien. Op jullie bruiloft moet natuurlijk alles perfect zijn, dus willen jullie ook weten of de smaak en kwaliteit van het eten aan jullie verwachtingen voldoet.
  • Vinden jullie verantwoord eten belangrijk? Vraag de cateraar dan met wat voor ingrediënten hij werkt. Veel cateraars werken bijvoorbeeld met biologische en lokaal verkregen producten.
  • Spreek van tevoren af wat er allemaal is inbegrepen. Brengt de cateraar alleen het eten? Of levert hij ook borden, bestek, servetten, enzovoort? Gaat de cateraar na de levering weer weg of blijven er mensen op het feest om de tafels mooi op te maken, de gasten te bedienen en na het feest weer op te ruimen?
  • Bespreek de mogelijkheden voor gasten met een speciaal dieet. Zijn er gasten met bepaalde allergieën, vegetariërs of andere dieetwensen? Bespreek dit van tevoren door, zodat je alle gasten iets kunt bieden.

DE BRUIDSTAART

Bruiloftscatering_bnr_2

De bruidstaart neemt een speciale plaats in op je bruiloft. Het aansnijden van de taart is een oude traditie die de verbondenheid van het bruidspaar symboliseert. Traditioneel heeft een bruidstaart drie lagen. De bruid snijdt de onderste laag aan en de bruidegom legt zijn hand op die van de bruid als teken van verbondenheid en steun. De bruid geeft dan eerst een stukje taart aan de bruidegom en de bruidegom vervolgens een stukje aan de bruid. Een oude traditie is dat het bruidspaar de bovenste laag niet aansnijdt, maar invriest en een jaar later op de eerste trouwdag opeet.

Banketbakkers bieden allerlei soorten bruidstaarten, maar de traditionele bruidstaart is wit (puur en maagdelijk!) en versierd met marsepein in de vorm van bijvoorbeeld hartjes en bloemen.

In Nederland wordt de bruidstaart meestal na de huwelijksvoltrekking geserveerd bij de koffie, vóór de receptie. De bruidstaart kan ook na het diner worden aangesneden en op de desserttafel worden geplaatst. Soms wordt de taart ook tegen het einde van het feest binnengereden en aangesneden. Bij de taart wordt meestal champagne geschonken.

 Taart je Taart

Taart je taart “Het Amsterdamse bedrijf “Taart je Taart” mag gerekend worden tot de top in de taartenwereld waar velen de weg naar weten te vinden. Zij hebben inmiddels een aardige lijst met grote namen waar zij taart aan hebben geleverd, zoals Viktor & Rolf, Katy Perry en velen anderen. Taart je Taart maakt bruidstaarten in de meest uiteenlopende stijlen; Van thema bruidstaarten (denk aan een spectaculaire Warcraft bruidstaart) tot zeer romantische crème bruidstaarten in Vintage stijl.Naast bruidstaarten worden in dit creatieve bedrijf ook allerlei andere feest taarten gemaakt. Niet voor niets zijn zij uitgeroepen tot de leukste banketbakkers van de Gemeente Amsterdam met de hoogste klanten waardering! Door een enorm klantenbestand is de agenda van Taart je Taart meestal ver vooruit volgeboekt. Bijtijds bestellen dus!”

– www.taartjetaart.nl

 

Cake Affair

Cake Affair “Cakeaffair is sinds 12 jaar de top van de Bruidspatisserie. Cakeaffair werkt veel samen met de Weddinplanner van het Jaar Wiesje Hallewas van www.weddingenplanning.nl en Anouk van Beau Marriage. Joyce Burggraaf heeft gestudeerd aan de Gordon Bleu academie en Londen en de Culinaire school of Art in Toronto. Daarna heeft zij bij Peggy Porschen en Zoë Clark in Londen gewerkt.
Onze ontwerpen worden met een hoge mate van perfectie uitgevoerd, en onze smaken zijn echt heerlijk. Onze service is zeer goed te noemen.
Zeer geliefd zijn onze sweet tables. Ons afspraken programma voor Bruidsparen voor 2016 begint 1 September.”

– www.cakeaffair.nl

 

Taaartjes

Taaartjes “Jullie gaan trouwen en er moet zoveel geregeld worden! Wij nemen graag de taak op ons om jullie bruidstaart te maken. In een proeverij maken we kennis en bespreken we al jullie wensen. In de tussentijd mogen jullie 6 zelfgekozen smaken proeven en daar een lekkere combinatie van uitkiezen voor in jullie bruidstaart.Willen jullie een klassieke of juist een moderne bruidstaart? Een macarontoren of een geheel verzorgde Sweet Table? Of misschien liever Cakepops of Cupcakes? Taaartjes Hilversum zorgt ervoor dat jullie feest compleet is!Op onze site vinden jullie een selectie van ons werk en meer informatie.”

– www.taaartjes.nl

PersonalTouch Cakes

PersonalTouch cakes

“PersonalTouch Cakes staat voor exclusieve en hoogwaardige kwaliteit patisserie producten vers bereid met alleen de beste ingrediënten. Wij creëeren voor iedere gelegenheid het bijpassende product en zijn gespecialiseerd in bruidstaarten en sweettables in ieder gewenste stijl. De creaties van PersonalTouch Cakes onderscheiden zich door de perfecte afwerking en overheerlijke smaak. Een lust voor het oog maar zeker ook voor uw smaak papillen. In onze modern style bakery/winkel in Dongen nodigen wij u als aanstaand bruidspaar graag vrijblijvend uit voor een gesprek om uw wensen te bespreken. Onze PersonalTouch maakt het verschil! Voor meer informatie volg ons op https://www.facebook.com/Dongentaart” 

– www.personaltouch-cakes.com

Silly Bakery

Silly Bakery

“Silly Bakery Bruidstaarten staan voor exclusiviteit, creativiteit en smaak. Het bedrijf wordt met veel liefde geleid door Ilse Habraken, oprichtster van Silly Bakery. Regelmatig worden haar creatie’s gespot op trouwsites en blogs maar ook in bladen, zoals o.a. Bruid en Bruidegom, Gooisch en Residence! Afgelopen jaar was Silly Bakery ook te zien in een aantal afleveringen van het RTL 4 programma “Ja, wij willen!” waarin zij ook de bruidstaart mocht verzorgen. Met veel overgave en creativiteit maakt Ilse jullie bruidstaart of sweet table. Ze begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om een prachtige en lekkere bruidstaart op jullie dag te hebben! Silly Bakery verzorgt Bruidstaarten door heel Nederland, België en Duitsland.”

– www.sillybakery.nl

Micha & Diana’s Patisserie

Micha & Diana's Patisserie

“Bij Micha en Diana’s is een ruime keuze aan vullingen die in eigen pâtisserie worden ontwikkeld. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke bruidstaart met prosecco of champagne vulling met rood fruit, een crème mousseline met verse aardbeien of een framboos met witte chocolade mousse. Wij stellen de hoogste eisen aan de kwaliteit van onze bruidstaarten en laten geen enkele ruimte voor halffabricaat producten of mixen.”

– www.michaendianas.nl

Sweet Things

Sweet Things

“Sweet Things is een professionele taartenspeciaalzaak met meer dan 9 jaar ervaring in het maken van gestapelde bruidstaarten, cupcakes en taartenbuffetten met door jullie zelf uitgekozen decoratie. Van klassiek romantische stijl tot hip en veelkleurig, rond, vierkant of schuin – jullie wens is ons uitgangspunt! 

Eigenaresse Jacqueline Meijdam van Sweet Things zorgt er samen met haar achtkoppige team voor dat de taart op jullie trouwdag perfect is. Alle bestelde bruidstaarten worden persoonlijk besproken in de sfeervolle bruidsruimte van de bakkerij. Samen met Jacqueline bespreken jullie de wensen en ontdekken aan de hand van voorbeelden wat voor taart jullie willen. Bij bakkerij Sweet Things in Zeist ben je aan het goede adres voor een bruidstaart die aan al jullie wensen voldoet.“

www.sweetthings.nl

Cake Queen

Cake Queen

“Op jullie mooiste dag mag een heerlijke en exclusieve taart natuurlijk niet ontbreken. Met veel liefde en passie voor het vak verzorgt Cake Queen graag jullie bruidstaart, cupcakes & sweettable. Met een afgeronde patisserie opleiding en een PME Mastercertificaat Taartdecoratie in haar bezit, leidt eigenaresse Agnes ook anderen op tijdens een gecertificeerde opleiding. Omdat wij niet alleen de uitstraling van de taart belangrijk vinden, maar ook zeker de binnenkant, betrekken wij onze bruidsparen hier graag bij. Tijdens een “bruidsproeverij” kunnen jullie een keuze maken uit heerlijke versbereide vullingen. Hebben jullie zelf suggesties voor een vulling, laat het ons van te voren weten, dan maken wij deze. Terwijl wij jullie wensen bespreken, ontstaat een schets van jullie bruidstaart op papier.

Wat jullie wensen ook zijn, niets is ons te gek. Wij zien dit niet als probleem, maar juist als een uitdaging!“

www.cakequeen.nl

Sak hemelse creaties

Eugen en Geke

Ik ben Mart Sak, Taartkunstenaar. Dit is mijn hart, uniek voor elk van jullie. Mijn doel is ervoor te zorgen dat uw bruidstaart werkelijk bekeken, begrepen, bewonderd en genoten wordt, om zo een onvergetelijke verrassing en herinnering te vormen. Mijn bruidstaart creaties zijn uniek, puur en eerlijk. Ze bevatten top ingrediënten en natuurlijke kleurstoffen. Alles is ambachtelijk handwerk, mooie patisserie zonder onnodig toegevoegde suikers. Geef mij jullie verhaal en samen creëren we een uniek design. Sak staat voor het maken van uw unieke bruidstaart, met perfectie tot in de kleinste puntjes. Vol van verhaal en verfijnde details in kunstzinnige vormen. De patisserie is zeer goed temperatuur bestendig en kan dus ook bij mooi weer ruime tijd tussen de gasten staan. Zo hebben u en uw gasten dan ook ruimschoots de tijd om ervan te genieten. Zo zal uw bruidstaart veel meer zijn dan enkel een aansnijdmoment.

 – www.sakhemelsecreaties.nl

De sales begint vandaag

Aankomende sales