Buffetkast wit

Buffetkast wit

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBuffetkast wit

Wanneer je in je woning een landelijke, vintage uitstraling wilt creëren, mag een oude buffetkast van wit hout niet ontbreken. Witte buffetkasten hebben vaak de brocante stijl, die op dit moment erg populair is. Zo kiezen steeds meer mensen voor bijvoorbeeld een brocante dressoir, in plaats van een kast met hoogglans, of krijgt een eikenhoutentafel de voorkeur boven een moderne, glazen eettafel. Welke brocante meubels heb jij al in huis?

Een buffetkast van wit hout is niet alleen erg stijlvol tussen je andere meubelen, het is ook nog eens erg praktisch. Een dergelijke kast biedt voldoende ruimte om je borden, kopjes en schotels in kwijt te kunnen, je placemats op te bergen of je tafelkleed in te leggen. Het glas van deze kasten maakt het voor je bezoek mogelijk om je servies nog eens een extra keer te bekijken. Lees snel meer over het gebruik van een buffetkast wit in je interieur!

Antieke buffetkast van wit hout in modern interieur

Een antieke buffetkast van wit hout is echt iets van vroeger, evenals bijvoorbeeld houten vitrinekasten. Vaak hebben deze kasten fraai vormgegeven deurtjes, met fijne houtuitsneden en mooi glaswerk. Achter het glas zet men doorgaans het mooiste servies neer, of de mooiste glazen, zodat iedereen ze kan zien. Heb je bijvoorbeeld nog een servies van vroeger? Met een buffetkast van wit hout stel je het aan je bezoek tentoon.

Een buffetkast in wit hoeft niet per definitie antiek te zijn. Je hebt bijvoorbeeld ook een buffetkast in hoogglans wit, die beter past bij een modern interieur. Leuk om je buffetkast in wit tegen een kale muur in huis te zetten. Zo breek je het sobere van de muur!

Buffetkast wit: DIY!

Hoewel een buffetkast van wit hout van zichzelf al een fraai element voor je interieur is, kun je het nog mooier maken met verschillende accessoires. Een buffetkast van wit hout hoeft namelijk niet per se voor je servies of glazen gebruikt te worden. We geven je graag een aantal handige interieurtips, om je buffetkast op een leuke manier in je woonkamer of keuken te verwerken.

Hoe fraai ik mijn antieke buffetkast op tot een modern interieurelement?

  • Zet in plaats van een oud servies juist een modern servies in de kast. Dit geeft een speels contrast, zonder dat het storend is.
  • Op sommige buffetkasten is het mogelijk om kleine accessoires te zetten. Zet bijvoorbeeld een paar plantjes of zilveren kandelaren op de kast.
  • Geef een speels effect aan de buffetkast, door een of twee deurtjes van de kast open te laten. Dit maakt de kast minder stijf.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.