Buffetkast

Buffetkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBuffetkast

Voor velen is leven op het platteland een stil gekoesterde droom – het rustige leven, één zijn met de natuur of eenvoudigweg genieten. Een belangrijk aspect van dit leven is plezierig koken, voedzame producten nuttigen en omringd zijn door geliefden. Bijna geen enkel meubelstuk drukt dit gevoel beter uit dan een buffetkast.

Met een klassieke buffetkast laat je dit warme gevoel van het Franse platteland gewoon bij jou in huis waaien. Met een buffetkast in keuken of eethoek geniet je van ontbijt tot diner van een sfeervolle ambiance.

Wat is een buffetkast?

Dat lijkt misschien een overbodige vraag, maar een buffetkast kent vele vormen. Het komt erop neer dat je in een buffetkast op een overzichtelijke manier je servies en bestek kunt bewaren. Voor het buffet!

Een klassieke buffetkast is een combinatie van twee kasten :Buffetkast

    1. Ten eerste een grote onderkast met deuren of lades voor grote voorwerpen, zoals taartschalen, pannen of potten.
    2. Ten tweede, een wandmeubel, vaak met glazen deuren en open planken voor mooi en decoratief servies. Vanwege het verschil in diepte in de kast is er meestal een kleine opbergruimte op hoogte van een werkblad, maar bij een buffetkast is dit vaak puur decoratief.

Een keukenbuffet is meestal een beetje anders: daar is op de onderkast een plank aangebracht, zodat aan de bovenkant een aanrecht ontstaat waar je van alles op kunt zetten, bijvoorbeeld gebakjes en drankjes. Een keukenbuffet is gewoon een perfect meubel voor een gezellig buffet.

Een aanrecht lijkt meer op een traditioneel dressoir, meestal zonder bovenkast en met veel plaats om delicatessen uit te stellen. In de woonkamer kan ook een geluidssysteem of een kleine bar op het dressoir gezet worden. Er zijn bijzonder veel mooie vintage dressoirs uit de jaren ’60, waar ook stijlvolle bijzettafels bij passen.

Een buffetkast anders..

Je kunt ook alleen het onderste deel van een traditionele buffetkast gebruiken. Zoiets kan net even iets handiger zijn als de ruimte zich daar beter voor leent. Super fijn voor naast de eettafel! Servies, bestek en glazen staan dan binnen een handomdraai op tafel.

Vintage buffetkast

Nog een ander ideetje voor een buffetkast? Gebruik een oude, stalen archiefkast voor borden en glazen! Het stoffige imago van zo’n kast verandert bij jou in huis met deze nieuwe functie tot een stoer vintage meubel. Een echte eye catcher en een sfeermaker!

Hoe stijl ik de buffetkast?

BuffetschrankZoals eerder aangegeven, past een buffetkast erg goed bij de landelijke stijl. Een buffetkast in het wit of crème past perfect bij nostalgische, romantische en charmante inrichtingen. Een antieke buffetkast, die bijvoorbeeld als erfstuk uit grootmoeders tijd komt is natuurlijk een echte schat en moet in de schijnwerpers staan.

Maar de buffetkast kan ook modern zijn, van natuurlijk massief hout zoals dennen, eiken of grenen, of wit en klassiek met rechte en heldere vormen. Omdat hout nooit uit de mode raakt en uitstekend met andere texturen te combineren valt, past het ook perfect in een moderne omgeving.

Toch is een buffetkast het mooiste als keukenkast in de keuken of eetkamer, waar zijn charme het beste tot zijn recht komt. Tenslotte trek je niet voor niets naar het platteland om de vreugde van lekker eten, gezelligheid en natuur te beleven. Een klassieke buffetkast, keukenbuffet of dressoir gevuld met mooi servies, een boeket van gedroogde kruiden en hoogwaardig keukengerei nodigt ook in de stad uit tot lekker koken en plezier.

Praktische zaken rond de buffetkast

Buffetkasten zijn van hoge kwaliteit en erg decoratief waardoor, met name voor de massief houten varianten, een premium prijs gevraagd kan worden. Maar soms kun je ook gebruikte meubels kopen, die je eventueel later zonder waardeverlies kunt doorverkopen. Vóór de aanschaf is het echter belangrijk om er op te letten hoeveel ruimte de buffetkast nodig heeft. Wanneer hij slechts op 10 cm van uw andere meubels staat, kan hij zijn effect niet ten volste benutten.

Laat je verder inspireren door Westwing! Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Hier vind je vast jouw favoriete buffetkast! Via het online magazine van Westwing kun je op de hoogte blijven van de nieuwste trends, stijlen en vind je leuke DIY tips en suggesties om van jouw huis een mooi huis te maken. Enjoy it!