Buitendouche

Buitendouche

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBuitendouche

Aan het eind van een snikhete zomerse dag denken we vaak maar aan één ding: verkoeling zoeken! Even lekker afkoelen met een verfrissende douche, schone kleren aan en op naar het volgende feestje. De beste combinatie van verfrissing en toch het zomers gevoel vindt je bij de buitendouche!

De ideale uitkomst op het strand na een dagje heerlijk bijbruinen, of de zeelucht af te spoelen als je net in de zee hebt gezwommen. Met de buitendouche kun je je snel opfrissen om er vervolgens weer tegenaan te kunnen!

Lekker verfrissend

Een buitendouche is vaak vrij simpel van functie. De buitendouches op stranden hebben slechts een knopje waarop gedrukt moet worden, of een hendel waaraan getrokken moet worden om een straal water van neutrale temperatuur los te laten. In de zomer kan iedereen genieten van een korte, verfrissende douche!

Waar komt de buitendouche?

Voor huiselijk gebruik kun je ook een buitendouche aanschaffen. Als je eentje zou willen aanschaffen voor in de tuin, moet je erop letten dat je een erg goed irrigatiesysteem hebt. De grote hoeveelheid water kan zorgen voor het verzuipen van je bloemenperkje in de tuin of op langer termijn het verschuiven van de tegels. Daarom is het aan te raden de buitendouche in de buurt van een vijvertje in jouw tuin te plaatsen, zodat het water ook direct opgevangen kan worden. Natuurlijk dolle pret in de zomer voor de kids, die een waterballonnengevecht houden!

Materialen

Net zoals de doorsnee douchekraan is ook de buitendouche vaak gemaakt van RVS of aluminium. Dit materiaal is makkelijk te reinigen en raakt niet zo snel aangetast door de verschillende invloeden van buitenaf. Je kunt kiezen voor stijlvolle design douchekranen in allerlei chique kleuren en vormen. Als je van strak en modern houdt, is er de buitendouche in strakke, geometrische vormen met erg minimale knopjes. Voor de natuurlijke look, is er de buitendouche met bamboe-elementen erin verwerkt. Zo ben je als het ware één met de natuur!

Douchecabine

Passend bij jouw buitendouche kun je een open douchecabine aanschaffen. Deze cabine is vaak een driekwart gesloten cabine met een opening om de douche in en uit te lopen. Een goede manier om eventuele windstoten tegen te gaan en ideaal voor de gebruiker die gesteld is op zijn of haar privacy.

De buitendouche is dus een erg goed en verfrissend idee voor in de zomer. Of je het nu in combinatie met een douchecabine aanschaft of enkel de buitendouche; geniet van jouw verfrissende douche!