Bureau

Bureau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBureau

Het kan zijn dat je steeds vaker werk van kantoor meeneemt en sommige uurtjes liever in alle rust vanuit huis werkt. Tot nu toe deed je administratieve klusjes vanachter de eettafel, maar nu krijg je toch behoefte aan een eigen bureau. Een rustige werkplek voor jezelf, een fijn hoekje in huis.

Of je bent dat te kleine bureau dat je nog uit je studietijd gebruikt meer dan zat! Of zijn de kinderen toe aan een bureau? Moeten ze aan de slag met huiswerk? Gaan de poppen en auto’s de deur uit en is het tijd voor de volgende stap? De dagen dat je je ergert aan alle troep om je heen waar je geen plek voor kunt vinden, moeten voor eens en voor altijd afgelopen zijn. Tijd om serieus aan de slag te gaan!

Een nieuw bureau voor in huis

Hoe dan ook, je zoekt een nieuw bureau voor in huis, maar hebt geen zin in de standaard kantoormeubelen. Uiteraard moet het bureau voldoen aan praktische eisen als genoeg ruimte, maar liever wil je dat het past bij je interieur. Wees niet bang dat een bureau teveel wordt of inbreuk doet op de sfeer. Een bureau is tegenwoordig juist dé aanvulling en kan je inrichting helemaal afmaken.

Bureau -stijlen
Bureau108

Of je nu een klassieke of moderne inrichting hebt, voor elke stijl is een bureau –match te vinden. En waar een bureau ook moet komen te staan, of hoeveel ruimte je voor je werkplek ook nodig hebt; jouw maat zit er bij!

  • Strak en modern bureau: met een bureaublad van glas en verchroomd onderstel heb je een minimalistisch meubel in huis dat met zijn transparantie zorgt voor licht en lucht. Hoe groot het bureau dan ook is, het lijkt nooit veel ruimte in te nemen.
  • Wel eens gedacht aan een Engels bureau? Een donker houten bureau met een heel klassieke uitstraling. Dit bureau is voorzien van een groot werkblad met aan beide zijden genoeg lades en antiek, sierlijk beslag. Voegt zich zo in een tijdloze inrichting, maar werkt ook verrassend mooi in een verder licht, wit, modern interieur. De contrasterende stijlen zorgen voor een mix and match –effect en brengen een sfeervolle balans in huis.
  • bureauEen bureau van steigerhout geeft een natuurlijke sfeer en creëert een landelijke ambiance. Heel trendy en toch huiselijk en warm. Steigerhouten meubels worden vaak op maat gemaakt en zijn helemaal naar wens in te delen qua extra lades.
  • Een vintage industrieel liefhebber? Bureau’s met een ruw houten blad en frame van steigerbuizen passen dan helemaal binnen jouw straatje. Je zult je hart op kunnen halen bij tweedehands leveranciers of wanneer je zoekt naar design bureaus.
  • Meer fan van de woonstijl van onze noorderburen? Dan is een mooi Scandinavisch bureau een absolute toevoeging aan je werkplek. Ga voor een licht houten blad met simpele smalle poten. Combineer met een witte design stoel en pastel en grijze woonaccessoires.

Bureau –weetje!

Wil je helemaal terug in de tijd? Ga dan voor een secretaire! Deze dankt zijn naam aan het feit dat ze vroeger met name gebruikt werden door secretarissen. De secretaire is een klein bureau van hout waarvan het bureaublad kan worden ingeklapt of uitgeschoven. Met veel kleine vakjes en lades die verrassend tevoorschijn komen. De secretaire wordt niet meer zoveel gebruikt, dus hiermee kom je heel origineel uit de hoek!

Een bureau voor de kids

Zoek je iets voor in de kinderkamer, dan is het het beste op zoek te gaan naar een kinderbureau. Het is belangrijk dat kinderen vanuit de juiste grootte achter hun bureau aan de slag kunnen.

Bij gebrek aan ruimte is een hoogslaper met bureau de ideale oplossing. Heel praktisch en de kids zullen er super blij mee zijn! Zo hebben ze een heerlijk hoekje voor zichzelf wat ze kunnen versieren met accessoires en is het een feest in de avond het hoge bed in te klimmen.

Tip! Creëer een huislijke werkplek en vul je bureau aan;

Zo wordt het werk meer dan aangenaam en iets waar je naar uit kunt kijken. Echt een moment voor jezelf!

DIY: Maak je bureau zelf

Wil je graag een uniek bureau voor in je werkplek? En heb je de tijd om je handen creatief uit de mouwen te steken? Maak dan het bureau zelf, helemaal naar je eigen smaak. Probeer een mooi stuk hout te vinden wat je kan gebruiken als bureaublad. Verfraai deze met een lik verf, of laat het in zijn neutrale look. Varieer met het onderstel en creeer zo een uniek bureau.

  • Ga voor houten kratjes als poten en creëer hiermee ook extra opbergruimte.
  • Of zet er juist een metalen onderstel onder, voor een meer moderne look.
  • Daarnaast kan je ook de houten plank vastmaken aan de muur en vul hiermee een lege hoe in de ruimte op. Ook handig om zo een hoekje te creëren voor je kinderen.

Op zoek naar meer inspiratie om je werkplek te meubileren en decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van je werkplek in huis een fijne werkplek te maken.