Bureaustoel

Bureaustoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBureaustoel

Werk je misschien al een tijdje vanuit huis, maar ontbreekt tot nu toe nog een eigen "home office"? Gewoon aan de eettafel of in de slaapkamer werken kan eigenlijk wel, maar je merkt dan dat toch moeilijker is om privé en werk te blijven scheiden. Het werk blijft je maar aanstaren als je op de bank gaat zitten of als je hoofd het kussen raakt. Dus is het misschien tijd eens een weekend te investeren om je rommelkamertje op te ruimen. Zo ben je binnen de kortste keren in het bezit van een eigen hoofdkwartier, klaar om de wereld over te nemen... of toch bijna.

Een paar kasten en een bureautafel had je waarschijnlijk nog, maar wat je echt niet mag missen is een goede bureaustoel. En dat is toch wel belangrijk. Als het goed is breng je daar toch ook veel tijd in door.

Het nut van een bureaustoel

Een goede bureaustoel hoeft niet noodzakelijk duur te zijn, maar afhankelijk van wat je wil kan hij toch wel prijzig worden. Tijd dus om even na te denken over wat je nu net belangrijk vindt en wat niet.

Een bureaustoel moet een ergonomisch model zijn, dat goed in hoogte verstelbaar is en met een goede rugsteun. Dat zijn zaken waar je wel wat geld aan mag uitgeven. Zie het wat als een investering in het beperken van toekomstige rugklachten. Daarnaast moet het ook niet de over the top gaan. Geen zitbal of rare bankjes, gewoon een degelijke bureaustoel om in te werken.

Opties voor een ideale bureaustoel:

 • Op wieltjes
 • Draaien
 • Goede rugsteun
 • In hoogte verstelbaar
 • Met armleuning
 • Hip kleurtje

Hoogte van een bureaustoel

De hoogte van een bureaustoel is erg belangrijk. Waarom? De hoogte bepaalt de zithouding. En wanneer weet je dat de bureaustoel de juiste hoogte heeft? Als je voeten de grond aanraken en je rug recht tegen de rugleuning zit. Vergeet overigens de armleuningen niet. Zo krijgen je armen de nodige rust tijdens het werken.

Soorten bureaustoelen

Heb je er eigenlijk al bij stilgestaan hoeveel varianten de bureaustoel kent? Voor velen is een bureaustoel een bescheiden model in stof, maar ze zijn beschikbaar in alle vormen en maten.
Er zijn zoveel leuke aankledingen mogelijk:

 • In (faux)leer
 • In stof: de place to be voor hippe kleurtjes
 • Gevlochten of netstof
 • Hout
 • Kunststof

De bureaustoel reinigen

Het schoonhouden van je bureaustoel is ook belangrijk en lang niet altijd even makkelijk. De leren, gevlochten, houten en kunststof bureaustoel zijn hierin het meest praktisch. Vanwege het gladde oppervlak heb je met een vochtig (alcohol)doekje binnen enkele ogenblikken het zit- en rugvlak vlekvrij gekregen.

Het reinigingsproces voor een stoffen bureaustoel luistert iets nauwer. Gebruik hiervoor liever een sponsje met speciale zeep. Wrijf zachtjes over het bevlekte gedeelte en droog het daarna af met een droge doek. Hopelijk is jouw bureastoel weer zo goed als nieuw!

De bureaustoel is er in ontelbaar aantal varianten. Zorg ervoor dat je kiest voor een bureaustoel die je maximaal comfort biedt en ook nog eens leuk staat aan jouw bureau!

Ontdek Westing

Wil je een exclusief exemplaar achter je bureau hebben staan? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres.

Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan bureaustoelen. Van leer, stof of velours. Aan jou de keuze!

Elke dag vind je nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer dé stoel, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw bureaustoel is nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.