Cadeaupapier

Cadeaupapier

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorCadeaupapier

Verjaardag op komst? Of ga je iemand verrassen met een kleinigheidje? Om het feestje compleet te maken, heb je uiteraard cadeaupapier nodig! En zelfs als inpakken niet je sterkste kant is, kan het juiste cadeaupapier de perfecte afleiding zijn.

Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te krijgen. En als je een beetje aandacht aan de verpakking geeft, is het dankzij het cadeaupapier al een presentje op zich!

De kracht van cadeaupapier

Met zorg cadeaupapier uitkiezen, maakt het moment dat je het cadeautje geeft echt helemaal af. Hoe klein of groot je gift ook is, iemand ziet vooral de zorg die je eraan hebt besteed en dat is wat telt!

Er zijn echt honderden manieren om cadeaus op een waanzinnig mooie wijze te presenteren. Maar je hoeft niet altijd all out the gaan met inpakken om indruk te maken.

Ga voor cadeaupapier met een printje of een subtiele opdruk. Bind er een lintje omheen in dezelfde kleur of juist een contrasterende tint en het pakje is af!

Het mooiste cadeaupapier

Wil je echt indruk maken met een cadeautje? Dan moet je er wel even voor gaan zitten. Kies voor een van deze geweldige opties met cadeaupapier!

  • Maak je cadeaupapier extra feestelijk door er nog een laagje doorzichtige folie omheen te doen. Doe tussen het cadeaupapier en de folie een beetje confetti. Strikje er omheen, en klaar!;
  • Cadeautje voor een kind inpakken? Gebruik wit cadeaupapier en plak kleurpotloodjes op het cadeaupapier. Zet er iets leuks op als ‘kleur mij in’, en je hebt gegarandeerd een kindje met een big smile!;
  • Pak het cadeau in in effen cadeaupapier en maak met een touwtje en bijvoorbeeld washi tape een soort slinger die je op het pakje plakt. De slingers maak je door de tape dubbel te plakken en er daarna een driehoekje uit te knippen;
  • Plak kaarsjes op het cadeaupapier! Of gebruik washi tape en teken met pen of potloof een vlammetje boven de kaarsjes op het cadeaupapier;
  • Tegenwoordig zie je in winkels en online steeds meer toffe labels, deze zijn ook heel goed te gebruiken bij het verpakken van een cadeautje. Bind een strikje of lintje om het cadeaupapier en hang er een label aan met iemands naam of een leuke tekst;
  • Ook mooi: gebruik bruin cadeaupapier en doe er een dunnere strook gekleurd cadeaupapier omheen. Nu alleen nog een lintje en een kaartje met een leuke tekst en je pakje is klaar om te geven!
  • Je kunt je cadeau ook met een vintage feel inpakken. Gebruik effen cadeaupapier en doe er een zwart wit ansichtkaartje op, of draai er verschillende soorten kanten lint omheen. Prachtig!

Cadeaupapier in the making

Zelfs zonder cadeaupapier kun je een cadeautje prachtig inpakken. Zo kun je in plaats van cadeaupapier oude kranten gebruiken en dit fine tunen met bijvoorbeeld gekleurd lint.

Je kunt ook in plaats van cadeaupapier pagina’s van oude boeken en tijdschriften gebruiken. Maak het extra bijzonder door het niet te vouwen maar er zakjes van te maken die je dichtknijpt met bijvoorbeeld een klein wasknijpertje of een felgekleurde paperclip.

Geef je een heel klein cadeautje? Laat je creatieve kant zien en gebruik een lege wc rol in plaats van cadeaupapier. Je kunt de uiteinden naar binnen drukken waardoor de rol een doosje wordt. Clever!

Geen cadeaupapier in huis maar wel een oude sjaal of bandana die je niet meer gebruikt? Grijp deze dan met beide handen aan als superleuke cadeauverpakking!

Afhankelijk van de maat van je cadeautje kun je het ook in een weckpot of jampotje stoppen. Vul deze bijvoorbeeld met snoepjes en laat de jarige naar het cadeau graaien.

Ben jij al helemaal ingepakt?