Campingbedje

Campingbedje

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorCampingbedje

Waarom? Dat weet niemand. Maar het is een feit: in je eigen bed slaap je toch altijd het lekkerst. Dat geldt niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor je kindje. Toch is het onmogelijk, zelfs voor een baby om altijd thuis te slapen. Een dagje uit logeren of lekker op vakantie. Maar hoe zorg je ervoor dat je kleintje overal een goed slaapplekje heeft?

Met een campingbedje ben je in een keer klaar voor alle dutjes buitenshuis. Een campingbedje neem je makkelijk mee voor een nachtje uit logeren bij opa & oma, maar ook achterin de auto op vakantie. Waar ter wereld je ook bent, zo slaapt die kleine altijd in hetzelfde vertrouwde bedje.

(Niet alleen) op de camping!

De naam doet misschien anders vermoeden, maar een campingbedje is zeker niet alleen bedoeld voor op de camping. Ook voor een nachtje uit logeren of zelfs als je een dagje op visite gaat is het makkelijk om je eigen bedje mee te nemen. Dit lichtgewicht ledikantje klap je makkelijk in en uit, waar je maar wilt.

De meeste campingbedjes bestaan uit een stalen frame en zijn met een uitklapsysteem makkelijk en snel neer te zetten of juist weer op te ruimen. De meeste bedjes hebben het formaat van een ledikantje, maar de wat grotere vierkante bedjes zijn ook heel geschikt om als box te gebruiken.

Voor de echte traveller

Ga je op vliegvakantie en wil je echt gewicht besparen? Voor echte outdoor liefhebbers is er nog een ander soort campingbedje. Dit bedje heeft meer iets weg van een koepeltentje. Deze bedjes hebben ook vaak een opblaasbaar matras.

Van campingbed naar commode

Je kind een schone luier geven is buitenshuis vaak ook wat meer gedoe. Met een extra opzetstuk op je campingbed creëer je een tijdelijke commode!

Mar er zijn meer accessoires voor campingbedjes te krijgen. Nog een handige accessoire tijdens de zomermaanden is een muskietennet. Zo hou je de muggen weg van je kindje.

Hoe kies je je campingbedje?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een campingbedje. Bedenk altijd hoe je het bedje gaat gebruiken. Zo ontdek je welk bedje voor jou het meest praktisch is.
Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat is het gewicht & formaat van het bedje?
  • Welk soort matras heb je nodig, is deze al bijgeleverd of moet je die los aanschaffen?
  • Zitten er wieltjes onder het bedje? Handig om het bedje even te verplaatsen
  • Heeft het bedje een kruipluik? Een extra ritsopening in de zijkant van het bedje.

Probeer het in- en uitklappen van een bedje ook altijd een keer uit. Zo vind je gegarandeerd het juiste campingbedje voor je kleine!