Champagne glazen

Champagne glazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorChampagne glazen

Het is bijna Oud & Nieuw of je hebt wat te vieren... En dan grijp je mis. Je hele kast staat vol glazen, maar welke mis je? De champagne glazen. Champagne glazen zijn onmisbaar tijdens die speciale momenten, ze zijn niet iets wat je elke dag gebruikt. 

Champagne mag alleen champagne genoemd worden als het uit de gelijknamige streek in Frankrijk komt en mousserend is. Champagne is net als de Bourgogne een van de bekendste streken uit Frankrijk wat wijn betreft. Heb je wat te vieren? Dan doe je dat natuurlijk met champagne en daarbij horen champagne glazen!

Champagne glazen zijn een musthave

Champagne glazen zijn gemaakt van transparant glas en worden vaak verkocht in sets. Deze mogen niet ontbreken in jouw servies, maar meestal worden ze alleen tijdens oud & nieuw tevoorschijn gehaald. Drink je in de zomer een lekker glas prosecco, dan kun je ook daarvoor champagne glazen gebruiken. En als je geen alcohol drinkt, kun je heerlijke smoothies feestelijk serveren in een champagneglas.

Feestelijke DIY’s met champagne glazen

Wil je net even wat extra’s doen, bijvoorbeeld op een jubileum of je bruiloft, versier dan je champagne glazen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en geeft net dat beetje extra’s. Natuurlijk kun je deze DIY’s ook met wijnglazen of andere glazen doen.

Krijtbord champagne glazen

Dip je champagneglas in schoolbordverf en laat deze een nachtje drogen. Als je de glazen uitdeelt, kan iedereen zijn of haar naam erop zetten, zo ben je nooit meer je glas kwijt. Dit is ook leuk om te gebruiken als tafelschikking of persoonlijk cadeau.

Suikkerrand

Maak de rand van het glas vochtig met water en dip het daarna in de suiker. Als je kleurstof aan de suiker toevoegt, geeft dit nog een extra feestelijk effect. Dit kun je met elk soort glas doen. Je kunt de suiker vervangen door glitters, hier zijn tegenwoordig zelfs eetbare versies van verkrijgbaar. Serveer cocktails in een glas met suiker en je waant je gelijk op vakantie.

Verschillende materialen

Een champagne glas kun je niet alleen van glas gemaakt krijgen. Je kunt champagne glazen ook van kunststof kopen, zodat je ze makkelijk meeneemt naar een picknick. Wat is er nou leuker als op een mooie zomeravond te gaan picknicken en dan te genieten van een heerlijk koude prosecco of champagne?

Champagne glazen zijn dus echt iets wat in jouw servies niet mag ontbreken. Je hebt toch altijd wel wat te vieren?