Champagneschaal

Champagneschaal

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorChampagneschaal

Een glaasje champagne kondigt bij velen het begin van het nieuwe jaar aan. Immers, tijdens de feestdagen vloeit de champagne in overvloed, worden de mooiste glazen uit de kast gehaald en verschijnen de lekkerste hapjes op tafel. Stijlvol tafelen is een kunst, die niet iedereen onder de knie krijgt.

Toch kun je een beetje smokkelen met de juiste woonaccessoires. Champagne smaakt natuurlijk het lekkerst als je het omringt met een beetje luxe. Een champagneschaal is dan onmisbaar om een goede indruk te maken.

Wat heet champagne

Champagne krijgt alleen de naam champagne als het komt uit de gelijknamige streek in Frankrijk. Ook moet champagne mousserend zijn om toegang te krijgen tot het hogere segment. Deze goudkleurige drank drink je meestal als je iets te vieren hebt. Bij een bruiloft, op een verjaardag, tijdens een romantisch weekend of natuurlijk met Nieuwjaar. Doe het dan gelijk goed en serveer je flessen champagne in een champagneschaal.

Een schaal met allure

Lekker feestelijk, dat is de champagneschaal zeker. Een champagneschaal oogt wellicht wat eenvoudig, maar heeft genoeg allure van zichzelf. De meeste schalen zijn een plaatje om te zien, zeker als je ze ook nog vult met ijs en een paar goede flessen champagne. Zo zorg je er ook nog eens voor dat de champagne de hele avond koel blijft en heb je geen champagnekoeler of wijnkoeler nodig.

  • Plaats de champagneschaal op je salontafel tijdens een romantisch avondje met je partner.
  • Of zet bijvoorbeeld meerdere schalen op een grote tafel als je iets te vieren hebt.

Het beste van beide werelden

Een champagneschaal is niet zomaar een schaal, een specifiek materiaal bepaalt in grote mate de uitstraling.

  • Een rvs schaal houd je jaar in jaar uit schoon en vlekvrij.
  • Aluminium geeft een industriële uitstraling.
  • Echte luxe vind je natuurlijk in zilver. Een zilveren champagneschaal combineert het beste van beide werelden: een zilveren serveerschaal met de goudgele, kostbare drank binnenin.

Waar je hem nog meer voor kunt gebruiken?

Do it yourself

Waarom alleen de champagneschaal uit de kast halen als je champagne serveert? Maak je eigen punch en serveer die in de schaal. Zo heb je je eigen bowl. Een fraai versierde champagneschaal beleeft zijn beste avonturen buiten de kast.

  • Mix en match verschillende fruitsoorten en maak een mooie fruitschaal op tafel;
  • Doe overtollige kerstballen en slingers in de schaal en maak je eigen kerststuk;
  • Of vul het met gekleurd zand en enkele kaarsen voor op de salontafel.

Je hebt altijd iets te vieren. Wacht dus niet langer en breid je collectie uit met een champagneschaal!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer feestelijke woonaccessoires? Kijk dan even op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw woonaccessoires voor feestelijke aangelegenheden zijn nog maar één klik bij je vandaan.

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine Westwing. Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek gedecoreerd en feestelijk huis te maken.