Chinese fonduepan

Chinese fonduepan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorChinese fonduepan

Met de handen in het haar zit je een tijdje voor je uit te staren.. Voor het etentje dat komend weekend in de planning staat, wil je iets speciaals presenteren. Want soms mag het gewoon even iets meer zijn, iets sfeervoller dan andere keren. En om origineel en verrassend uit de culinaire hoek te komen, is niet altijd even gemakkelijk. Iedereen kent alles al.. Been there, done that..

Laat ze het aan tafel dan zelf doen rondom een Chinese fonduepan! Dat heeft lang nog niet iedereen al gezien. Met een Chinese fonduepan presenteer je fondue anders en kun je je gasten eindeloos met ingrediënten variëren. Een garantie voor succes!

Een Chinese fonduepan?

Waarom is een Chinese fonduepan Chinees? Omdat ze in China fonduen met bouillon in plaats van olie of kaas! In plaats van stukjes brood of vlees even te dippen of frituren, kook je in een Chinese fonduepan allerlei soorten vis, vlees, noedels en groenten.

Deze ingrediënten vis je weer tevoorschijn met een netje in plaats van met fondue –prikkers.

Traditioneel gezellig rond de Chinese fonduepan

In China wordt de Chinese fonduepan tevoorschijn gehaald tijdens speciale gelegenheden. Tijdens een verjaardag of een bijzonder familiediner worden in een favoriete bouillon alle ingrediënten naar keus gekookt.

Wat er gebeurd als alle buikjes gevuld zijn? Dan wordt de maaltijd rond de Chinese fonduepan traditioneel afgesloten! De bouillon wordt verdeeld en door iedereen op gedronken. Want de bouillon is na alle stukjes vlees, vis en groenten gekookt te hebben, super smaakvol!

Opstap- recepten voor in de Chinese fonduepan

Heb je met een Chinese fonduepan op zich al iets verrassend op tafel staan, dan kun je met speciale recepten voor zowel de bouillon, als de bijgerechten de wenkbrauwen nog hoger laten fronsen..

  • Kijk uit naar een bouillon waarvan jij denkt dat die bij iedereen in de smaak zal vallen: eentje op basis van varken, kip of rund? Een pittige, of een meer neutrale? Het is de basis voor in de Chinese fonduepan en de smaakmaker voor alles wat erin gaat.
  • Ga voor typische Chinese ingrediënten uit de toko! Met mini paksoi, mie, varken, kip en tijgergarnalen maak je heerlijke combi’s.
  • Dip it! Naast de bouillon geef je de groenten, vlees en vis extra smaak met Aziatische dipsauzen. Sausjes op basis van pinda, soja en rijstwijn passen perfect naast de Chinese fondue.

Maak een Chinees plaatje van de tafel!

Naast al het lekkers, maak je een tafel voor een speciale gelegenheid, extra speciaal door de aankleding. Besluit je om aan de Chinese fonduepan op tafel te zetten, kleed die dan ook helemaal in stijl aan en maak er een Chinees totaalplaatje van!

Met een Chinees servies, eetstokjes en bamboe placemats ontstaat rond de maaltijd met de Chinese fonduepan een Amazing Asian picture!

Enjoy your hot pot!

 

 

 

 

 

 

Aankomende sales