Chinese lantaarn

Chinese lantaarn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorChinese lantaarn

Het is Nieuwjaar, een Chinese lantaarn staat te schitteren op de vlakte en de vuurpijlen spatten in de lucht uit elkaar. Alle kleuren van de regenboog lichten op, hoog in de nachtelijke hemel. Terwijl de luide knallen weerklinken kan een aandachtige kijker de laatste jaar nog iets anders zien. Heb jij ze al gespot?

Waar het over gaat? Wensballonnen, de stille neefjes van de luide vuurpijlen. De vliegende versie van een houten lantaarn. Het zijn kleine luchtballonnen met een klein theelichtje erin en een mooie boodschap, die op een kaartje wordt geschreven.

De lucht in!

Als er één volk is dat een Chinese lantaarn de lucht in kon krijgen, zijn het de Chinezen wel! Enkele honderden jaren na onze jaartelling werd een Chinese lampion niet gebruikt voor de gezelligheid, maar als communicatiemiddel. Pas jaren later begonnen de burgers in China, Thailand en Taiwan ze te gebruiken bij speciale gelegenheden, net zoals wij ze de dag van vandaag gebruiken, bijvoorbeeld op Nieuwjaar.

Een andere mooie dag waarbij een Chinese lantaarn perfect past, is een bruiloft! Hoe mooi is het om meerdere lampionnen de lucht in te zien gaan? Prachtig met een wit lint eraan met daarop een wens voor de newly weds!

Speciale gelegenheden

De wensballonnen en Chinese lantaarns zijn meestal geassocieerd met vrolijke feestelijkheden, maar in 2005 werden op het strand van Khao Lak (Thailand) 5000 Kongming-lantaarns losgelaten ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tsunami van 26 december 2004. De wensballonnen die traag naar de hemel stegen, lieten niemand onberoerd en waren een mooie manier om de verloren zielen te herdenken.

Doe het zelf

Een wensballon of Chinese lantaarn is eenvoudig zelf te maken. Je bouwt eigenlijk een houten lantaarn na in superlichte materialen.

  • Je maakt een propje met een stukje stof en houdt het goed samen met dun ijzerdraad. Laat kaarsvet druppelen op het propje.
  • Neem enkele vellen keukenrol en spuit deze in met een brandwerende spray.
  • Gebruik onbrandbare lijm om de stukken keukenrol aan elkaar te lijmen en dunne stukjes hout om te zorgen dat de ballon mooi bol blijft staan.
  • Met stukjes zilverpapier kan je de brandbare prop bevestigen aan je ballon.

Kies jouw lantaarn

Als je de Chinese lantaarn dichtbij je wil houden, kies je het beste voor een houten lantaarn. Deze hoeft niet de lucht in te gaan. Een Chinese lantaarn zorgt steeds voor gezelligheid. Wensballonnen tonen vooral hun glorie wanneer je er véél hebt. Hetzelfde geldt voor een Chinese lantaarn.

Gebruik een Chinese lantaarn in huis met andere accessoires. Maak het speels en kleed het aan met mooie stoffen of gouden accenten.

Chinese wensballon voor iedereen!

Kinderen zijn dol op de wensballonnen en Chinese lantaarns, maar ook volwassenen worden beroerd door hun licht en stille magie.

Als je twee linkerhanden hebt, kan je best een vooraf gemaakte wensballon aanschaffen of het houden bij een Chinese lantaarn.

Als je een beetje kan knutselen, mag je echter zelf aan de slag. Wees creatief met je wensen van je wensballonnen en je designs van je Chinese lantaarn. Verras vrienden en familie met een wensballonnen of Chinese lantaarns. Vergeet niet om je fototoestel in de buurt te houden!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. In het Westwing online magazine vind je daarnaast ook nog eens de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Zo krijg je toch zin om jouw huis een make-over te geven?