Clubfauteuil

Clubfauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorClubfauteuil

Zin in een klassieke en elegante fauteuil met een gegarandeerd zitcomfort? Dan is een clubfauteuil een goed idee. Deze stoel combineert precies deze eigenschappen. Naast een comfortabel zitten, straalt het elegantie en charisma. Een stoel met status! Clubfauteuils gaan ver terug in de tijd en bieden een speciale zitgelegenheid voor in een kantoor of lounge. Zelfs in de woonkamer ziet deze fauteuil er zeer stijlvol uit.  

De geschiedenis van de clubfauteuil begint ongeveer 100 jaar geleden en heeft een piek in de jaren '30 van de 20e eeuw ondervonden. De naam van deze stoel is terug te voeren naar de Engelse gentlemen clubs, waar deze fauteuils voor comfort zorgden. En dat doet de clubfauteuil nog altijd!

De traditionele leren clubfauteuil

ClubfauteuilDe clubfauteuil werd oorspronkelijk van leer gemaakt, terwijl er tegenwoordig voornamelijk verfijnde en hoogwaardige materialen worden gebruikt.

Desalniettemin, zijn zelfs leren fauteuils een veel voorkomende vertegenwoordiger van de loungestoelen.

Leer heeft het voordeel dat het zich in een mum van tijd aan de lichaamswarmte aanpast en dus niet koud of ongemakkelijk is, wat soms wel van leer wordt gedacht.

Hoe je een leren clubfauteuil onderhoudt

Bovendien is een leren fauteuil zeer duurzaam en gemakkelijk te verzorgen. Het kan namelijk prima met een vochtige of droge doek worden schoongemaakt. Zo nu en dan is het wel aan te raden om speciale verzorgingsproducten voor leer te gebruiken. Zo gaat de clubfauteuil veel langer mee en behoudt het zijn stijlvolle status.

Een ander mooie eigenschap van leer is dat het eigenlijk na verloop van tijd mooier wordt. Doordat het voortdurend in gebruik is, krijgt het optisch gezien een vintage en karakteristieke lederlook.

Iets goedkopere clubfauteuil..

Daarentegen, is een fauteuil gemaakt van synthetisch leer eveneens heel nobel en net zo makkelijk te verzorgen. Niettemin, is dit een goedkoper alternatief dan de leren clubfauteuil en heeft het een bijna net zo’n mooie uitstraling.

Een stoffen fauteuil

Hoewel de traditionele clubfauteuil een leren look heeft, zijn er steeds meer modellen verkrijgbaar die van hoogwaardige stoffen gemaakt zijn en wat goedkoper zijn qua prijs.

In tegenstelling tot de lederen fauteuil worden de moderne clubfauteuils steeds vaker gemaakt van materialen die ook invloed hebben op de verscheidenheid van kleuren en het ontwerp van het zitmeubel.

De originele lederen fauteuil is alleen in vooral klassieke en gedempte kleuren zoals bruin, zwart, beige en donkerblauw te verkrijgen. De stoffen bekleding, daarentegen, kent geen grenzen qua kleur. En dat geldt ook voor patronen of motieven op de stoffen bekleding van een clubfauteuil!

Een stoffen clubfauteuil heeft misschien niet de exclusieve uitstraling van een leren clubfauteuil, maar kan wel een kleurrijke, stijlvolle en relaxte sfeer in huis geven. Stoffen zoals bijvoorbeeld fluweel geven een verfijnde sfeer, is exclusief en geven de stoel inclusief de ruimte vorm.

De aankleding rond de clubfauteuil

Ondanks het feit dat een clubfauteuil van zichzelf al een bijzondere en mooie uitstraling heeft, kan men natuurlijk de stoel nog een extra boost geven door de aankleding.

  • Maak gebruik van kussens! Het zorgt er niet alleen voor dat de clubfauteuils nog lekkerder zitten, maar het fleurt evenzeer het totaalbeeld op.
  • Vanzelfsprekend kunnen we ook gewoon sierkussens gebruiken, die ervoor zorgen dat als we niet op de stoelen zitten de fauteuil versiert en die we simpelweg op kunnen bergen als dat nodig is.
  • Of gebruik plaids! Door een plaid over de stoelen te leggen zien ze er, afhankelijk van de kleur en het type, kleurrijker, nog meer chique of juist wat ruiger uit.

Doe nog meer ideeën bij Westwing op en ga met de clubfauteuils bij jou in huis of op je werkplek aan de slag. Westwing biedt je naast een groot online aanbod van meubels en accessoires, een hele hoop styling tips en suggesties. In het magazine van Westwing lees je over de nieuwste trends en kun je binnen kijken bij ontwerpers en experts. Vind jouw favoriete clubfauteuil en maak een stylish aangeklede zithoek met charisma!