Complete babykamer

Complete babykamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorComplete babykamer

Is er een baby op komst? Deze kleine nieuwkomer wil je meteen thuis laten voelen en het hem of haar aan niets laten ontbreken. De basis hiervoor leg je in de babykamer.

In een complete en rustgevende babykamer plaats je een passende commode, kledingkast en ledikant en vertel je jouw lieve schat: hier ben je welkom, hier is je thuis!

Complete babykamer: compleet verzorgd

Begin je met het inrichten van de babykamer, dan zijn er best veel dingen waar je rekening mee moet houden. Voor een pasgeboren baby wil je het zo optimaal en veilig mogelijk maken. Alles hoort in de babykamer te kloppen en als één geheel bij elkaar te passen. Daarom zijn er complete babykamers met bij elkaar horende commode, kledingkast en ledikant beschikbaar. Omdat alle meubelen in een complete babykamer qua stijl bij elkaar passen, creëer je meer rust en harmonie. En dat is misschien wel het belangrijkste voor je pasgeboren baby!

Met welke meubels heb je een complete babykamer?

 • Wieg of ledikant: Het belangrijkste in de babykamer is het wiegje of de ledikant. Dit is het centrum van de babykamer en staat daarom vaak in het midden. Denk ook aan een goede ventilatie van de babykamer. Zo kan je baby op een gezonde manier ademen.
 • Commode: Met een commode zorg je voor een veilige verzorging van de baby. Op een commode verschoon, was en masseer je de lieverd op een voor jou fijne hoogte en kunnen jullie leuk met elkaar babbelen. Met een zacht aankleedkussen op de commode geniet je kindje en kun je met een gerust hart aan de slag.
 • Kledingkast: Om alle rompertjes, maillots, shirts, slabbetjes en luiers kwijt te kunnen, kies je het beste voor een ruime kledingkast. Hiermee creëer je orde en overzicht. Heel belangrijk in de babykamer!
 • Opbergruimte: Hoe kleiner de baby, hoe meer spullen je nodig lijkt te hebben. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte in de babykamer. Creëer overzicht voor alle knuffels, speelgoed en dekens. Daarom zijn planken, rekken, opbergdozen, kisten of dressoirs een mooie uitkomst voor in de babykamer!

Een harmonieuze, complete babykamer

Om echt een complete babykamer te maken is het aan te raden de babymeubels op elkaar af te laten stemmen, waardoor er een harmonieuze en serene sfeer ontstaat. Beperk ook de kleuren in de babykamer tot twee of drie tinten om ervoor te zorgen dat de baby niet een teveel aan prikkels krijgt en de kamer meer rust uitstraalt. Wit is eigenlijk de beste keuze. In een witte babykamer staan gekleurde decoraties erg leuk en springen dan op een goede manier in het oog. Ook erg goed voor de baby om alles te gaan herkennen.

Complete babykamer: De juiste keuzebabyzimmer-komplett

Koop je een complete babykamer met bijpassende commode kledingkast en ledikant voor de baby dan:

 • weet je zeker dat elk meubelstuk in harmonie is met de rest van de babykamer. De kleuren, het materiaal en de stijl zijn op elkaar afgestemd
 • weet je zeker dat elk meubelstuk getest is op veiligheid en milieuvriendelijkheid

Met een complete babykamer laat je je kind opgroeien in een mooie en gezonde wereld die jij voor hem hebt gecreëerd. Door een complete babykamer met bijpassende commode, kledingkast en ledikant voor de baby aan te schaffen hoef je je geen zorgen te maken of alles wel past en goed is voor de baby.

Bereid je zo voor op een zorgeloze komst van de kleine schat!

Decoratie in de babykamer

Door een complete babykamer te decoreren maak je de kamer wat knusser en gezelliger voor de baby.

Maak de babykamer romantisch nostalgisch met familie-erfstukken.

 • De ledikant waar je oma nog in opgroeide;
 • Een teddybeer die al generaties mee gaat;
 • Of oude doosjes om prullaria in te bewaren.
 • Dat alles zorgt voor een vintage look en brengt liefdevolle herinneringen naar boven.

Met accessoires en decoraties zet je de puntjes op de i en maak je de babykamer pas echt compleet. Alles bij elkaar heb je de perfecte basis voor een allround, mooie en praktische babykamer, wat simpelweg de ideale start is om samen met je baby aan een nieuw leven te beginnen!

Een trendy complete babykamer

Wil je een meer uniek babykamer voor je kleintje? En wil je er toch graag een speels en spanned randje aan het geheel geven? Denk dan eens aan mooie muurtekeningen of verschillende dessins op de meubels in de babykamer.

 • Hou je van de Scandi woonstijl? Dan kan je de babykamer kleuren licht en natuurlijk houden. Denk aan een kast in mint op licht houten poten bijvoorbeeld. Hou de rest van de kamer in grijs en wit.
 • Of ben je meer fan van de Shabby Chic stijl? Dan kan je mooie meubels met sierlijke ornamenten gaan plaatsen in de kamer. Hou de rest van de kleuren in licht roze en wit. Zo is de romantische babykamer compleet.
 • Daarnaast kan een retro babykamer ook prachtig zijn. Werk met leuk behang, blauwe tinten en meubels in oud hout. Hiermee hou je de sfeer stoer.

Op zoek naar meer inspiratie hoe je de babykamer kan meubileren en decoreren? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw items voor in de babykamer zijn nog maar één klik bij je vandaan.