Complete slaapkamer

Complete slaapkamer

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorComplete slaapkamer

Een slaapkamer moet boven alles, een plaats van vrede en rust zijn. Indien de slaapkamer een rustige en ontspannen sfeer uitstraalt is het van belang om bijpassende meubels en accessoires te kiezen. Op deze manier worden de vormen en de orde namelijk niet verstoord.

Aangezien het echter moeilijk is om een complete slaapkamer te kopen, geeft het ons de kans om onze eigen draai aan de slaapkamer te geven.

Een complete slaapkamer: Wat zijn de voordelen?

Met enkel een bed, kledingkast en nachtkastjes is nog geen ontspannen slaapkamer gegarandeerd. De accessoires en het kleurenthema hebben hier namelijk eveneens een grote invloed op. Zoals al eerder aangegeven is, is het niet altijd mogelijk om een complete slaapkamer te kopen, maar men kan dit wel gebruiken als een inspiratiebron.

Om een complete slaapkamer te ontwerpen is er een planning nodig en het vergt wat aandacht. Het is van belang dat de meubels op elkaar afgestemd zijn om een perfecte harmonieuze kamer te creëren die optimaal als een rustgevende oase in je huis functioneert.

complete slaapkamerVerder bieden veel fabrikanten ideale mogelijkheden voor individualisering.

 • Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gepersonaliseerde kledingkast die niet iedereen heeft. Een kast met normale deuren, schuifdeuren of bijvoorbeeld een uniek dressoir of een handige spiegelkast.
 • Bedden kunnen daarentegen eveneens worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak. Of het nu een boxspring, normale tweepersoonsbed of futonbed is, hangt volledig van uw voorkeur af.

Op deze manier kan je de volledige slaapkamer afstemmen en artikelen op je eigen persoonlijke voorkeur en ritme.

Houd echter wel rekening met dat wanneer je een complete slaapkamer inricht dat de afmetingen van de meubelstukken wel in de slaapkamer passen en dat er voldoende ruimte voorhanden blijft.

Om de slaapkamer echt compleet te maken zijn er natuurlijk eveneens bijpassende accessoires te verkrijgen;

 • Aangezien accessoires de kamer net dat beetje extra karakter en uitstraling geven.
 • Houd hierbij wel rekening met het totaalbeeld en dat de rust door middel van bijvoorbeeld kleur wel present blijft.

Een complete slaapkamer voor kinderen

Indien je een complete slaapkamer aanschaft heeft het vele voordelen, maar het moet wel aan veel verschillende factoren voldoen, wat zeker voor een kinderkamer geldt.

Naast het feit dat er in de kinderkamer een bepaalde harmonie moet ontstaan tussen het meubilair, is het eveneens aanvaard om met kleuren te spelen. Daarnaast is het belangrijk dat er een opslagruimte voor het speelgoed beschikbaar is en er daarnaast ook nog eens voldoende ruimte overblijft om vrij te kunnen spelen.

 • Indien je een complete slaapkamer aanschaft zitten er vaak ook accessoires bij zoals een zithoek of een tent, die natuurlijk zijn inbegrepen in de prijs;
 • Hierdoor wordt meteen het slaapgedeelte en speelhoek samengetrokken;
 • Vanzelfsprekend kan je de kamer een extra boost geven door wat extra decoratie en accessoires toe te voegen.

Kortom, een complete slaapkamer voor kinderen is een ideale oplossing voor alle perfectionisten onder ons, die niet alleen hoge eisen aan de slaapkamer stellen, maar ook de waarde van een ontspannen sfeer en rust willen waarborgen.

Geef uw complete slaapkamer een finishing touch

Desondanks dat een complete slaapkamer al vrij compleet zal zijn, zullen de juiste woonaccessoires en lampen pas echt de finishing touch geven aan de kamer.

Accessoires en vooral verlichting is een erg belangrijk gegeven in de slaapkamer, aangezien ze de kamer eigen maken.

 • Verlichting geeft naast dat het licht geeft eveneens sfeer in de kamer. Wees er echter wel op attent dat er een niet al te fel licht in slaapkamers wordt gebruikt, omdat het indien het fel genoeg is ons van de slaap kan onthouden.
 • Vanzelfsprekend kunnen lampen en accessoires ook gecombineerd worden! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om, in plaats van de normale tafellampen, een paar mooie wandlampen boven de nachtkastjes naast het bed te hangen? Dit geeft namelijk een leuk, speels evenals romantisch effect.

Accessoires, daarentegen, kunnen werkelijk overal voor worden gebruikt. Kasten, zoals bijvoorbeeld een dressoir of een nachtkastje, kunnen onder andere versierd worden met:

 • Kleine vazen, een digitale fotolijst of verschillende parfum flesjes;
 • Of wat dacht je van een leuke fotocollage op de muur?
 • Of een klok, schilderij of afbeelding?

Dit zijn allemaal leuke en simpele ideeën om de slaapkamermeubelen evenals de kamer in het algemeen net dat extra beetje af te maken. En door de kamer een finishing touch te verschaffen, geven we onszelf de ruimte om de kamer wat meer te personaliseren en echt eigen te maken.

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van de inrichting van je slaapkamer? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, leuke styling tips & tricks om van jouw slaapkamer een prachtige slaapkamer te maken.