Delen

Wie houdt er niet van om uit eten te gaan? Gezellig door de week met collega’s ontspannen na een drukke werkdag. Of op een speciale dag om je verjaardag, nieuwe baan, promotie of andere bijzondere gebeurtenis te vieren met je familie of vrienden.

Er is altijd wel een aanleiding om je eigen keuken even te laten voor wat hij is en je favoriete restaurant op te zoeken voor een avondje onbezorgd eten zonder koken of afwassen.

Heb je iets bijzonders te vieren of wil je gewoon een keer voor de belevenis in een sterrenrestaurant eten? Kies dan een eetgelegenheid waar je niet alleen fantastisch kunt eten, maar waar je ook kunt genieten van een mooie sfeer en een prachtige inrichting.

Westwing ging op zoek en stelde een top 5 van de mooiste eetgelegenheden in Nederland en België samen:

1.Amsterdam: THE HARBOUR CLUB
2.Antwerpen: THE JANE
3.Den Haag: CALLA’S
4.Rotterdam: FRED
5.Utrecht: RESTAURANT ZUIVER

Welk restaurant zet jij op je bucket list?

Food_Restaurants_1_1

The Harbour Club Amsterdam bevindt zich in een oude wijnterminal van maar liefst 2200 m2. De inrichting binnen is industrieel-chic: laat je verrassen door de zes meter lange visvitrine en de neo-popart muurschildering. Het terras buiten doet denken aan de stijl van de Côte d’Azur. Ook het eten is van het hoogste niveau: op het menu staan verse sushi, fruit de mer-plateaus en steaks. De unieke locatie, de sprankelende sfeer en het fantastische eten zijn de perfecte ingrediënten voor een chic, glamoureus en perfect avondje uit.

www.theharbourclub.nl

Food_Restaurants_2_1
Food_Restaurants_2_2

The Jane, het restaurant van sterrenchef Sergio Herman en Nick Bril is gevestigd in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen. De visie van Herman en Bril is dat uit eten gaan een complete belevenis moet zijn. Het interieur van The Jane staat op naam van de Nederlandse Piet Boon en René Nijboer en het personeel draagt speciaal ontworpen kleding.

www.thejaneantwerp.com

Food_Restaurants_3_1
Food_Restaurants_3_2

Calla’s is gevestigd zich in een voormalig bedrijfspand uit de 19de eeuw. Op de begane grond bevindt zich de Champagnelounge en de ‘Chefs Table’, waar gasten kunnen zitten en tegelijkertijd een kijkje kunnen nemen in de exclusieve keuken. Op de eerste verdieping staan ronde eettafels in een langwerpige dinerruimte. Het hele restaurant heeft een stijlvolle en elegante inrichting, dat naadloos aansluit bij het eten dat geserveerd wordt.

www.restaurantcallas.nl

Food_Restaurants_4_1

Restaurant Fred van chefkok Fred Mustert is een opmerkelijke verschijning tussen de sterrenrestaurants van Rotterdam. De natuurstenen pilaren en het plafond met bladgouden patronen geven het restaurant een zeer on-Nederlandse uitstraling. De kookstijl van Mustert is gebaseerd op de klassieke Franse cuisine, waar de chefkok zijn eigen persoonlijke stempel op drukt.

www.restaurantfred.nl

Food_Restaurants_5_1
Food_Restaurants_5_2

Restaurant Zuiver is gevestigd in een oude boerderij in Utrecht. De inrichting van het restaurant en de bar is robuust-landelijk en industrieel: warm hout in combinatie met staal en steen. De bar is door Entree Magazine genomineerd voor de top 10 mooiste bars 2015 van Nederland.

www.zuivergastvrij.nl

BloggerBubble

BloggerTittle

“De beste koffie van Utrecht drink je bij The Village, en dat doe je sinds een paar weken niet alleen maar bij hun eerste zaak op de Voorstraat. Daar begonnen Angelo en Lennaert een paar jaar geleden, maar inmiddels hebben ze een tweede vestiging in een voormalige gevangenis op het Wolvenplein. Met behalve hun fameuze koffie nu ook ontbijt, lunch en diner.”

www.charlotvanscheijen.com

BloggerPic

02BloggerTitle

Antwerpen’s eerste Happy Hour bij Bar Chine
Iets wat in andere steden als Brussel, Londen of Berlijn een goed ingeburgerde traditie is, leek tot voor kort nog niet te bestaan in mijn hometown Antwerpen: Happy Hour! Geselecteerde hapjes en drankjes aan een verminderd tarief om in de late namiddag, bij voorkeur op een zonnig terrasje, te genieten van het leven. Wat wil je nog meer? Leuk nieuwtje dan ook dat één van mijn favoriete plekjes in Antwerpen, Bar Chine op de Draakplaats, het voortouw neemt! Elke maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kan je er tussen 16u en 17u30 genieten van een aantal drankjes en hapjes aan sterk verminderde tarieven (tussen de € 1,5 en € 6)! Mijn favorieten? De heerlijke ‘Blushing Dragon’-cocktail en een ge-wel-dige kimchi dog! Na 17u30 kan je er uiteraard ook nog terecht, voor een apero, cocktails, speciale wijntjes, sake, lekkere finger food met Kantonese inslag, bedoeld om te delen. Of er zijn ook enkele grotere gerechten om er een volledige maaltijd van te maken. Lunch is er ook nog op vrijdag van 12 tot 14u.
Bar Chine
Draakplaats 3
2018 Antwerpen
Reserveren via 035012811 of de website
Gesloten op dinsdag en woensdag

www.avocadovandeduivel.be

meersmaak

meersmaak

„Dit restaurant is gelegen op een idyllische plaats tussen de velden in het Drentse Zuidwolde in het Noorden van Nederland. Met 1 Michelinster een referentie in de keuken. De chef hecht belang aan het in ere houden van de tradities. Zo siert een rode knapzak met broodjes de tafel, wordt zelfgemaakte boerderijboter op een veldkei gesmeerd en draagt hij het gebruik van groenten en kruiden hoog in het vaandel. De smaakcombinaties zijn gedurfd maar prima in evenwicht. Het hoofdgerecht “Copa Jerez 2009” met spareribs, meloen en foie gras is een absolute aanrader. Voor het dessert aten we een combinatie van zuring, rauwe snijbonen, room, olijfolie en balsamicosiroop. De opsomming van de ingrediënten deed onze wenkbrauwen even fronsen maar dat was maar van korte duur. Zo verfrissend! Met de snoeptrolley van Drenthe Airlines bij de koffie sluit onze avond perfect af!“

www.meersmaak.be

foodie adventures

foodie adventures

„De lekkerste gerechten serveren ze je bij Podium onder de Dom in Utrecht. In dit prachtige statige pand zijn er meerdere plekken waar je kan eten; in het restaurant of in de bar. Ondanks de uitstraling is de sfeer informeel. De chef komt aan tafel vertellen wat hij voor jou heeft klaar gemaakt. Niet te vergeten: Chef Bar maakt de lekkerste Gin & Tonics en kan je alles erover vertellen!“

www.foodieadventures.nl

De sales begint vandaag

Aankomende sales