Decoratie bruidstaart

Decoratie bruidstaart

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDecoratie bruidstaart

De ceremonie is voorbij. Jullie hebben elkaar zojuist het ja-woord gegeven. Gefeliciteerd! Om dit te vieren wordt er champagne gedronken en een stukje taart gegeten. Een huwelijk zonder bruidstaart is om die reden onmisbaar!

Het aansnijden van de bruidstaart is een hoogtepunt van de bruiloft. Jij en je partner mogen dan eindelijk de taart aansnijden die speciaal voor jullie is gemaakt! Waar let je op bij het kiezen van een bruidstaart? Welke decoratie kies je? Hoe groot wordt de taart en welke vorm krijgt de taart? Wat je ook kiest, ga voor een bruidstaart die perfect bij de bruiloft past!

Geschiedenis bruidstaart

Wist je dat de Romeinen al een bruidstaart op hun bruiloft hadden? In die tijd werd er een eenvoudige koek boven het hoofd van de bruid verkruimeld. De reden? Een verkruimelde koek moest voor een vruchtbaar leven zorgen!

In de Middeleeuwen brachten Engelsen cakejes naar de bruiloft. Die werden in een piramidevorm opgestapeld. Lukte het het pasgetrouwde stel om boven de berg met cakejes elkaar te kussen? Dan was het huwelijk gezegend met kinderen en geluk!

De traditionele bruidstaart die we nu kennen, de drietraps variant, hebben we te danken aan de Koningin van Engeland, Victoria. Die wilde op de bruiloft voor haar oudste dochter een grote bruidstaart met verschillende plateaus. Dit was een succes! Sindsdien bestaat de ‘standaard’ bruidstaart uit drie lagen!

Traditie bruidstaart

Het aansnijden van de bruidstaart op de bruiloft kent een paar tradities die je absoluut niet mag vergeten!

  • De taart wordt door het bruidspaar aangesneden
  • Het eerste stuk van de taart is voor het bruidspaar
  • De bruid serveert de bruidegom het eerste hapje, waarna zij door de bruidegom de twee hap krijgt toegereikt
  • De bovenste taart op het plateau wordt niet aangesneden, maar ingevroren en een jaar later op de eerste trouwdag gegeten

Decoratie bruidstaart

Voor de decoratie van de taart moet je aan een paar dingen denken:

  • Wat voor een soort bruidstaart wil ik?
  • Wat voor een vulling krijgt de taart?
  • Welke decoratie krijgt de taart?
  • Wat voor een taarttopper komt er op de bruidstaart?

Laat je bij het kiezen van de decoratie voor een taart adviseren door de banketbakker! Met zijn jarenlange ervaring kan hij je op weg helpen. Wil je alvast decoratie ideeën opdoen? Laat je dan inspireren door bruidsmagazines! Scheur de pagina’s uit en neem ze mee naar de banketbakker. Zo weet hij meteen welke decoratie jij graag op je bruidstaart wil zien!

Hoe presenteer je de bruidstaart?

Je bent trots op de decoratie van de bruidstaart en dat wil je je gasten laten zien. Zet de bruidstaart tijdens de bruiloft op een prominente plek zodat de decoratie alle aandacht krijgt die het verdient! Vergeet niet dat de bruidstaart en ook de decoratie zichtbaar moet zijn voor iedereen. Niemand wil het moment van het aansnijden van de taart missen!