Deken baby

Deken baby

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDeken baby

Stel, je verwacht jouw baby'tje in de zomer. Maar hoe bereid je, je daarop voor? Want heeft een baby in de zomer andere en meer koele spullen nodig dan een baby die in de winter is geboren?

Een baby die in de zomer geboren wordt, heeft niet zozeer andere items nodig. Wel moet er gelet worden op de lichaamstemperatuur van het kleintje. En hiervoor is een deken voor de baby ook in de zomer een absolute must. Deze mag dus in de wieg en de wagen niet ontbreken.

Een deken voor de baby om warm te blijven

Baby’s kunnen in het begin zichzelf nog niet goed warm houden, daarom is een fijne deken voor de baby onmisbaar in hun wiegje of wagen. Maar na een tijdje kunnen ze hun warmte wel behouden en is vooral de kamertemperatuur wat in de gaten moet worden gehouden. Want als het warm genoeg is in de kamer, dan blijft de deken voor de baby ook aangenaam van temperatuur.

Hoe je dit goed in de gaten kan houden? En welke deken voor de baby dan toch het best is? Plaats als eerste een thermometer in de babykamer en zorg dat je het warm houden van je baby’tje hierop aanpast. Een zogenaamde TOG waarde, de Thermal Overall Grade, is een waarde om aan te geven in hoeverre een deken voor de baby de lichaamswarmte vasthoudt. Een fijn middel dus, om zo je baby het ultieme slaapcomfort te bieden.

DIY: maak een deken voor de baby zelf

En is je baby al wat ouder? En wil je graag je kleintje onder een uniek dekentje leggen? Dan is het leuk om deze zelf te maken in een trendy en mooi design. Er zijn een aantal verschillende manieren om een deken voor de baby te creëren, dus welke stijl past bij jou?

  • Een klassiek en authentiek design kan je maken met behulp van haken. Met deze techniek kunnen er allerlei patronen verwerkt worden in een deken voor de baby. Een stijl waar oma ook zeker fan van is.
  • Of wil je liever een stoere en natuurlijke look, zorg dan dat je een gebreid patroon volgt. Grove haken in een neutrale kleur, zullen de baby warm houden en het wiegje trendy maken.
  • Ook kan je ervoor kiezen om een heel neutraal dekentje aan te schaffen en deze zelf op te leuken. Denk aan stempels die geschikt zijn voor textiel en creëer hiermee een trendy en uniek patroon op de deken voor de baby.

Een deken voor de baby die heerlijk warm en verfijnd is, mag niet ontbreken in de wagen of de wieg. De deken zal goed de warmte moeten vasthouden, zodat de baby het fijn vindt om eronder te kruipen. Daarnaast kan je de comfortabele deken ook heel trendy maken en de ruimte nog meer sfeer laten uitstralen.