Dekens

Dekens

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDekens

In de winter kun je onder nog zo’n luxe dekbed slapen, soms mis je toch net dat beetje extra warmte waardoor je de slaap niet meer kunt vatten. En is het juist stikheet in de zomer, dan wil je ’s nachts wel iets om onder te liggen, maar niet dat enorme dekbed. Zo zijn er nog genoeg andere situaties te bedenken, waarbij het het beste is om terug te grijpen naar het ouderwetse genot van dekens!

Eigenlijk kun je simpelweg niet zonder dekens in huis. Was het niet voor in bed, dan wel voor op de bank, als decoratie in de stoel, in kinderkamer of in de auto. Zelfs opgestapeld als accessoires geven dekens iedereen een warm en huislijk gevoel!

Soorten dekens

Voor welke soort dekens ga jij? Bedenk eerst maar eens binnen welke situatie jij het meest behoefte hebt aan een deken. Want de verschillende materialen hebben allemaal een ander effect.

  • Ben je op zoek naar dekens die thermisch werken? Dekens die je warmte geven als je het koud hebt, en waar je bij hitte niet onder gaat zweten?
  • Liever een deken die licht is en multi-inzetbaar? Eentje die je van bed naar bank verhuist, of meeneemt in de tas richting park en strand?
  • Mogen dekens absoluut niet prikken en moeten ze wat jou betreft ultra zacht aanvoelen?

Kies de dekens die bij jou passen!

Dekens roepen een sentiment op: ze stammen nog uit de tijd van voor het dekbed, je opa en oma sliepen eronder! Door de lakens heen kon je ze bij een logeerpartij nog voelen prikken.

Maar dekens worden nu gemaakt van de meest hoogwaardige materialen die je afstemt op jouw persoonlijke behoefte!

  • Kasjmier: is misschien wel de meest luxe wol om dekens van te maken! Kasjmier wordt gemaakt van het wol van de Kasjmiergeit. Heel zacht, licht en warm! Kasjmier dekens zijn echte winter dekens. Puur genot!
  • Merinowol: komt van origine van een Spaans schaapje en een wat dikkere wol. Worden dekens op een bepaalde manier geweven, dan is deze wol zeer geschikt voor hete zomernachten waarbij je toch iets over je heen wilt leggen.
  • Fleece: dekens van fleece zijn synthetisch, maar perfect isolerend. Warm, koel en altijd licht. Ideaal om overal mee naar toe te nemen.

Bijzondere dekens

Wist je dat er ook dekens gemaakt van bamboe bestaan? Bamboe is heel duurzaam, groeit met weinig water en heeft geen pesticiden nodig om gezond te blijven. Heel milieuvriendelijk dus!

Dekens van bamboe voegen zich op ieder moment naar jouw behoefte. Warm of koud, het maakt niet uit. Zo kun je onder bamboe dekens totaal zorgeloos ontspannen.

Dekens: de basis voor in huis

Laat je dekens niet in de kast of alleen op je bed liggen, maar gebruik ze als sfeermakers voor in huis!

  • Dekens zijn je beste vriend tijdens het kijken van een film, lekker onderuit op de bank. Als plaid doen ze het daar hartstikke goed! Een deken als plaid op de bank straalt een huislijke sfeer.
  • Kies voor de kids dekens met een leuke print en vrolijke kleuren en gebruik deze als sprei over hun bedjes. Hiermee geef je in een handomdraai een boost aan de sfeer in de kinderkamer.
  • Leg een stapeltje verschillende dekens op een stoel in de slaapkamer, op een opbergkist bij de entree, of naast de bank in de woonkamer.

Afhankelijk van de kleur, de print en het materiaal van de dekens bepaal jij de sfeer en de styling van de ruimte die je maar wilt!

Do It Yourself Dekens

Hou jij ook zo van rust en een moment voor jezelf, tussen alle drukte van alledag door? Lijkt het je dan niet heerlijk om je eigen dekens te haken of breien?

Dekens lenen zich erg goed om zelf te maken. Je hoeft geen ingewikkeld patroon te volgens en kunt zonder er al te veel over na te denken eindeloos door breien. Heerlijk toch?

Zelfgemaakte dekens zijn ook erg leuk om cadeau te doen. Is er een kindje op komst of staat er een verjaardag in de planning van een bekende koukleum? Met een door jou gemaakte deken, geef je een heel persoonlijk cadeau waar aandacht en liefde in is gestoken. Hoe warm is dat?