Design barkrukken

Design barkrukken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDesign barkrukken

Hippe uitgaansgelegenheden komen tegenwoordig niet meer weg met de oude bruine barkrukken die je een paar deuren verder in een muf café tegenkomt. Bij een mooi en stijlvol interieur horen ook passende design barkrukken. Het zou natuurlijk leuker zijn om er vaker van te kunnen genieten dan zo af en toe tijdens een avondje uit.

Misschien heb je thuis ook een mooie tafel of bar waar zo’n design barkruk erg goed aan zou staan. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat hij goed aansluit op je interieur en dat hij lekker zit. Er zijn dus een paar zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf voor design barkrukken wilt gaan shoppen. Welke zaken dat zijn, lees je hier.

Design barkrukken zijn ook voor jou

Bij het woord design denken veel mensen al meteen aan heel strak en enkel en alleen de kleuren zwart en wit. Niets is minder waar. Design barkrukken worden van allerlei verschillende materialen gemaakt en kunnen dus ook in allerlei verschillende woonstijlen worden weggezet. Denk aan de volgende woonstijlen met alvast wat inspiratie voor passende design barkrukken:

  • Industrieel: mat stalen onderstel, zitting van hout, staal of leer.
  • Modern: chroom onderstel, strakke lijnen en luxueuze bekleding
  • Landelijk: houten onderstel met stoffen of leren zitting

Doe niet zo uit de hoogte

Een design barkruk, ook wel een design stoel genoemd, kun je herkennen aan de zithoogte. Deze is over het algemeen hoger dan een gewone stoel. Een barkruk, design of niet, laat je op een dusdanige hoogte zitten dat je niet met je voeten bij de grond kunt. Om toch comfortabel te kunnen zitten, worden design barkrukken meestal met speciale voetensteuntjes ontworpen. Deze zijn ook erg nuttig voor het erop en eraf klimmen van de design barkrukken.

Een normale tafel is dus al snel te laag voor een barkruk. Lijkt een specifiek barkrukken design je wel wat voor aan een eettafel of bar in je keuken? Zoek daar dan ook een tafel bij die hoger is dan een standaardmaat. Mocht de tafel die je wilt niet helemaal aansluiten bij de hoogte van design barkrukken, neem dan een stel design barkrukken waarvan je de hoogte kunt verstellen. Ook wel zo fijn voor je gasten als ze zelf de zithoogte van hun stoelen kunnen bepalen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.