Design kroonluchter

Design kroonluchter

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDesign kroonluchter

Combineer een tikkeltje antiek met een modern interieur, door te kiezen voor een design kroonluchter. Een design kroonluchter is op verschillende plekken in je woning te plaatsen en zorgt voor een vintage look. Nu vintage de nieuwe mode is, mag dit natuurlijk niet in je eigen huis ontbreken! Waar kun jij de verlichting van een hanglamp gebruiken? In woonkamer, de slaapkamer of wellicht je gang?

De collectie met kroonluchters is zeer breed, wat een design kroonluchter geschikt maakt voor een modern en klassiek interieur. Je zult immers altijd een model lamp vinden, die aansluit bij de rest van je meubels. Lees snel verder hoe je een design kroonluchter op een leuke manier bij de rest van je interieur kunt laten aansluiten.

Een design kroonluchter als entree van je woning

Wanneer je een relatief hoog plafond hebt in de hal of gang van je woning, kan het erg sierlijk zijn om hier een design kroonluchter op te hangen. De Italiaanse uitstraling van veel van deze kroonluchters, zorgt voor een warme entree voor jezelf en voor je bezoek. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke huizen van vroeger, waar ook vaak een kroonluchter in de gang hing.

Een design kroonluchter is echter ook in andere kamers van je huis te gebruiken. Ontwaak voortaan bijvoorbeeld op een romantische manier onder de kroonluchter in je slaapkamer! Kies voor een rode kroonluchter, of een design kroonluchter in een van de andere warme kleuren, voor een sensationeel effect. Wie wil er nou niet zo wakker worden? Een beter begin van de dag kun je je haast niet voorstellen.

Verschillende modellen kroonluchters

Kroonluchters komen in verschillende kleuren, stijlen en modellen voor. Zo kun je kiezen voor een moderne, of juist klassieke stijl van de kroonluchter. Een klassieke kroonluchter zal doorgaans meer versieringen hebben, terwijl een moderne kroonluchter wat strakker vormgegeven is. Overigens valt een klassieke kroonluchter ook prima te combineren met een modern ingerichte gang, slaap- of woonkamer.

Verschillen tussen design kroonluchters:

  • Het materiaal waarvan een kroonluchter gemaakt is, verschilt sterk. De ene kroonluchter is bijvoorbeeld volledig met glas gemaakt, terwijl een andere kroonluchter een basis van rvs heeft.
  • Ook het model van de kroonluchter is niet altijd gelijk. Het ene model is bijvoorbeeld 3-arms, terwijl andere modellen 5 of zelfs 7 armen hebben.
  • Tot slot verschilt de kleur van de kroonluchters. De ene kroonluchter is helder, door het glas waarmee deze gemaakt is, de andere kroonluchter heeft sierlijke patronen op de basis.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.