Design tafels

Design tafels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDesign tafels

Design tafels zijn dé blikvanger in een woonkamer. Ze moeten opvallen! Design tafels hebben vaak de mooiste en meest unieke vormen. Over ieder detail is nagedacht. Heb je een modern huis of houd je van een wat luxere uitstraling? Dan mogen design tafels zeker niet ontbreken. Design tafels combineer je bovendien leuk met andere design meubels als banken en kasten om je huis helemaal stijlvol in te richten.

Bij designtafels gaat het niet alleen om functionaliteit en comfort, het draait vooral om uitstraling en kwaliteit. Behalve een prachtig tafelblad, speelt ook de voet of het onderstel van de tafel een belangrijke rol. Kijk naar het totaalplaatje en combineer met andere meubels. Kies voor een design tafel die bij jouw interieur past. Heb je een grote woonkamer, ga dan voor een rond model. Heb je een modern interieur met lichte kleuren, dan staat een wit model mooi in jouw huiskamer. Ook leuk om te variëren in kleur. Combineer een wit tafelblad bijvoorbeeld met donkere of houtkleurige poten.

Style die design tafels!

Bij een design tafel hoort natuurlijk ook een mooie aankleding. Met de volgende tips ben jij goed voorbereid op eters:

  • Kies een thema! Met Kerstmis kleed je de tafel aan met dennentakken en kerstballen, met Pasen versier je design tafels met eieren en kuikentjes. Andere leuke thema’s zijn bijvoorbeeld lente, chic of Spaans. Kies voor een aankleding die bij het eten past.
  • Design tafels hebben uitstraling, dus ga voor een luxe aankleding. Ga voor veel en groots! Grote wijnglazen, grote borden en veel bestek waar je uit kunt kiezen.
  • Bestrooi de tafel met bloemblaadjes of ander decoratiemateriaal en verdeel kaarsen over de tafel. Wissel glimmende, zilveren kandelaren af met waxinelichtjes in mooie houders.
  • Wil je het echt professioneel aanpakken? Maak dan zelf een menukaart, dan kunnen de gasten zich extra verheugen op jouw culinaire gerechten.

Budget tip
Design tafels stralen klasse en stijl uit, maar er hangt vaak wel een prijskaartje aan. Tweedehands designtafels zijn een prima oplossing om jouw woonkamer een luxere en stijlvolle uitstraling te geven, zonder daar veel voor te betalen. Speur eens rond op internet en je vindt genoeg mooie tweedehands design tafels!

Lange tafel, korte tafel

Organiseer je regelmatig etentjes met vrienden bij jou thuis? Kies dan voor een design tafel met een tafelblad dat je uit kunt schuiven voor speciale gelegenheden. Dat bespaart ruimte in huis en je kunt toch met veel personen aan tafel zitten.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.