Design theepot

Design theepot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDesign theepot

Heerlijk genieten van een kopje geurige thee. Of je dat nu doet om de dag te beginnen op een luie zondagmorgen of om bij te komen na een lange drukke dag, het is altijd een moment waarop je je eens volledig kunt ontspannen. Nog bijzonderder wordt het wanneer je aan het theemoment wat extra aandacht schenkt  met zorgvuldig uitgekozen accessoires.

Thee smaakt nog beter, wanneer je deze schenkt uit een mooie design theepot en wanneer je die drinkt uit bijpassende kopjes, theeglazen of mokken. En natuurlijk gaat je favoriete design theepot na gebruik niet terug in de kast. Een mooi theeservies op een butler tray of op je eettafel mag gezien worden en is een stijlvolle blikvanger in je interieur!

Een design theepot voor iedere stijl

Van wat voor een design theepot houd jij? Engels vintage porselein met bloemen, elegant Chinees porselein, een zen Japanse gietijzeren theepot of een strak design, er zijn net zo veel verschillende designs als er theesoorten zijn. Kies het design dat past in jouw interieur:

  • Boho: kleurig Marokkaans of zilveren Arabisch theeservies;
  • Country: een Engels theepot in blauw-wit of bloemenpatronen;
  • Puristisch: een minimalistische design theepot zoals Bredemeijer Design;
  • Klassiek: een elegante zilveren theepot;
  • Scandi: een theepot in strak, Scandinavisch design in natuur- of pastelkleuren;
  • Excentriek: een felgekleurde, retro theepot.

Favoriete theemomenten

    >Nederlanders drinken hun thee het liefst om drie uur ’s middags. Zwarte thee en well being thee, zoals kruidenthee en rooibos, zijn de populairste theesoorten.
  • In Engeland wordt de afternoon tea rond een uur of vier geserveerd. Grote theepotten zwarte thee worden geserveerd met melk. De afternoon tea is eigenlijk een lichte maaltijd met een aantal kleine zoete en hartige gerechtjes.
  • In Japan is het theedrinken tot een ware kunstvorm verheven, waar een aantal handelingen in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Er zijn twee soorten theeceremonies: een relatief eenvoudige ceremonie waarbij zoetigheden en soms een lichte maaltijd worden geserveerd en een formele ceremonie, waarbij een volledige maaltijd, gevolgd door zoetigheden wordt geserveerd. Bij de Japanse theeceremonies wordt altijd groene thee gedronken.

Maak met jouw favoriete design theepot van een ‘normaal’ kopje thee tussendoor, ook een ontspannend en bijzonder theemoment!

Vind het bij Westwing!

Op zoek naar meer trendy woonaccessoires? Kijk dan even op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw design theepot en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je inspirerende suggesties en ideeën om van jouw huis een huis gevuld met leuke woonaccessoires te maken.