Dienblad

Dienblad

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDienblad

Ontbijtje op bed? Of op zoek naar een praktische manier om thuis drankjes te serveren? Een dienblad neemt je werk uit handen. Daarnaast is het een accessoire met uitstraling!

Met een dienblad word je op je wenken bedient.. Een dienblad is multifunctioneel en vooral hartstikke handig. Als je gezellig gaat theeleuten loop je met je dienblad met een theepot, kopjes en koekjes in een keer van de keuken naar de bank. Van een avondje lui lekker snacken op de bank, tot het aanbieden van een welkomstdrankje tijdens een feestje, een dienblad staat je altijd bij.

Het dienblad: een musthave

In de horeca is een dienblad natuurlijk een onmisbaar item, maar ook in huis kan zo’n presenteerblaadje goed van pas komen. Al in de Romeinse tijd was het dienblad een musthave. Eeuwen later, zo rond het jaar 1600, werd het een statussymbool en vooral gebruikt door bedienden.

Wist je dat..

.. ‘Treef’ een ander woord is voor dienblad? Dit komt van het woord ‘driepoot’. Dienbladen hadden vroeger drie pootjes zodat ze wat stabieler stonden.

De dienbladen – serveertip

Een dienblad kun je binnen no time zelf maken.

  • Bijvoorbeeld van een niet te zware, houten snijplank van flink formaat.
  • Rond, vierkant of langwerpig, je kunt echt alle kanten op.
  • Maak er handgrepen in die passen bij jouw persoonlijke smaak en klaar ben je!
  • Wil je een wat stoerdere look? Kies dan voor leren handgrepen.

Verrassend idee voor een dienblad!

Geef je dienblad een likje schoolbordverf. Eenmaal droog kun je het blad decoreren met krijt!

  • Schrijf bijvoorbeeld op een kaasplankje met krijt, de namen van de kaasjes erop.
  • Of maak je graag een ontbijtje op bed voor iemand anders? Schrijf dan met krijt een lieve of grappige tekst op het dienblad. Zo maak je het extra persoonlijk.
  • Ook leuk: maak van een wat grotere fotolijst zelf een dienblad. Net als met de snijplank is het een kwestie van het monteren van handgreepjes. Het fijne aan zo’n fotolijst is dat je natuurlijk steeds iets anders in het frame kunt stoppen en je elke keer weer een nieuwe look creëert voor je dienblad.

Dienblad als accessoire

Ben je een vintage shopper en op zoek naar iets bijzonders voor aan de muur? Verzamel dan verschillende formaten en vormen, authentieke dienbladen en hang ze op. Mix het met fotolijstjes, wandvazen of schilderijtjes.

Je hoeft niet altijd eten of drinken te serveren op een dienblad. Zet er stompkaarsen, een aantal waxinelichthouders of kleine vaasjes met bloemen op en dienbladen blijken hele fijne woonaccessoires. Hoe ga jij jouw dienblad gebruiken?

Een dienblad voor in iedere woonstijl

Een dienblad kan ieder interieur verrijken. Want door zijn gevarieerde dessin, kleur en formaat, is een dienblad ook in jouw woonstijl te vinden.

  • Wil je een meer Oosterse sfeer in huis creëren? Plaats dan eens een turks dienblad als salontafel in de woonkamer. Ga voor een zilver exemplaar en zet deze op licht houten poten. Mix & match de rest van je interieur met zachte materialen en rauwe woonaccessoires. Een mooie verzameling van Oost meets West!
  • Of woon je graag in een moderne woonstijl? Gebruik dan een wit dienblad in een strakke vorm met leren handgreepjes. Varieer met zijn functie in huis en maak er een echte blikvanger van!
  • Daarnaast kan je ook met een heel simpel -houten- dienblad, jouw Scandinavische inrichting aankleden. Leuk als het dienblad ook op een koperen onderstel kan worden gezet, voor een spannende touch.

Op zoek naar meer inspiratie om je eten op te serveren? Of om je tafel te decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op Westwing. Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Kijk binnen in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen, om zo up to date te blijven over de laatste interieur trends!