Digitale fotolijst

Digitale fotolijst

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDigitale fotolijst

Een digitale fotolijst is de volgende stap richting digitalisering. Natuurlijk is het ook leuk om foto's in de hand te houden, maar dat is tegenwoordig eigenlijk een beetje achterhaald. Simpelweg omdat het digitale leven, vandaag de dag steeds meer de overhand krijgt. Bovendien heeft er een ontwikkeling in gebieden plaatsgevonden die we eerder nooit voor mogelijk hadden gehouden. Sinds het begin van de jaren 2000, is de digitale fotolijst steeds bekender en geliefder geworden.


Desalniettemin, waren de productiekosten in het begin erg hoog waardoor het niet zo veel verkocht werd. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de kosten kelderden waardoor digitale fotolijst pas echt in staat was om in prijs te dalen en hoge verkoopcijfers te behalen.

De digitale fotolijst is verdeeld in drie verschillende categorieën, die hieronder verder in detail beschreven worden:

Eenvoudige digitale fotolijst

Een eenvoudige digitale fotolijst kan alleen maar afbeeldingen in JPEG-formaat weergeven.

Sommige modellen hebben de mogelijkheid om van beeld te veranderen met behulp van een speciale optie wat de tijd timed. Dit kan vergeleken worden met een kleine diapresentatie die men op de digitale fotolijst kan bekijken.

Eenvoudige multi-media digitale fotolijst

Een eenvoudige digitale multimedia fotolijst is als het ware een aanvulling op het laatstgenoemde voorbeeld. Deze fotolijst kan naast de verschillende foto’s in diapresentatie formaat ook dingen afspelen, zoals bijvoorbeeld het bekijken video’s en het luisteren van muziek.

Verbeterde multi-media digitale fotolijst – een digitale fotolijst met wifi

Digitale fotolijstDe verbeterde versie van de multimedia digitale fotolijst kan eigenlijk nauwelijks een digitale fotolijst worden genoemd, omdat de functies en capaciteiten die het heeft ook onder andere categorieën vallen.

De functies van deze digitale fotolijst omvatten onder meer de mogelijk om zich met internet, oftewel wifi, te verbinden en foto’s van een e-mail, RSS-feeds en photo sharing sites kan downloaden.

Sommige modellen van de verbeterde digitale multimedia fotolijsten zijn verkrijgbaar met een geïmplementeerde DVB-T-ontvanger. Dit wil zeggen dat men de digitale fotolijst eveneens als een miniatuur TV kan gebruiken.

Framemaat

Net zoals bij conventionele fotolijsten zijn ook in de digitale wereld verschillende opties en maten te verkrijgen.

  • Commercieel beschikbare digitale fotolijsten hebben een schermgrootte van tussen de 7 en 10,4 inch, wat omgerekend naar centimeters een grootte van ongeveer 18 tot 26 centimeter is.
  • Verder zijn er tevens miniatuur versies waarvan de grootte van het scherm is 1,8 tot 3,5 inch (5-10 cm) is.

Digitale fotolijst met accu

Inmiddels zijn de meeste digitale fotolijst modellen beschikbaar met een accu. Hierdoor hoeft men zich niet langer zorgen te maken over de zichtbare kabels of hoe het weg te werken.

Het voordeel van deze draadloze versie is dat het digitale frame niet per se dichtbij een stopcontact hoeft te staan en dus vrij in de kamer kan worden geplaatst. Daarnaast zijn batterijen oplaadbaar wat het een goedkoop en goed alternatief maakt!

Digitale fotolijst met afstandsbediening

De selectie aan digitale fotolijsten met afstandsbediening is eveneens groot.

Met behulp van dit type fotolijsten kan men heerlijk vanaf de bank of vanuit het bed naar de foto’s op het scherm staren en ze met een simpele klik veranderen. Vanzelfsprekend is de afstandsbediening ook geschikt voor programmawijziging, waardoor het frame als een mini-tv gebruikt kan worden.

Naast het feit dat er verschillende digitale fotolijsten te verkrijgen zijn, in verscheidene groottes, pixels, kleuren evenals KB, MB en GB, kunnen er evenzeer een compleet fotoalbum of zelfs albums op het geheugen worden geplaatst. Bekijk onze Westwing sales voor het aanbod aan de verschillende soorten fotolijsten en vergelijk evenals profiteer van de voordelen.