Douchegordijn

Douchegordijn

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDouchegordijn

In de ochtend begin je met een verfrissende douche de dag en ook na het sporten is een verkoelende douche heerlijk. Om te voorkomen dat je niet de hele badkamer onder water zet, is een douchegordijn een essentieel accessoire in de badkamer.

Of je nu een ligbad en aparte douche hebt, of dat je douche in het bad zit, een douchegordijn heeft de taak om het water op de plek te houden waar het thuishoort: in de douche!

Geen waterballet in de badkamer

Er zijn vele manieren om je badkamervloer droog te houden. Een douchegordijn is veruit de goedkoopste optie en daardoor een populaire keuze. Douchegordijnen worden van waterafstotend materiaal gemaakt. Als dit niet het geval zou zijn, zou het douchegordijn het water absorberen en daardoor ongelooflijk in gewicht toenemen.

Naast een douchegordijn zijn er ook andere manieren om te voorkomen dat het douchewater buiten de douche raakt. Een badscherm bijvoorbeeld. Al is de bevestiging en het vernieuwen van een douchegordijn veel makkelijker dan de installatie van een badscherm.

Ophangsysteem: een douchegordijnstang

Elk douchegordijn moet op een of andere manier worden bevestigd. De meest voorkomende manier is door het gebruik van een douchegordijnstang. Deze stang wordt aan beide uiteinden aan de muur vastgemaakt. Het douchegordijn, dat meestal voorzien is van ogen of gordijnhaken kan naar de zijkant worden geduwd en kan ook heel makkelijk vervangen worden.

Ophangsysteem: een douche spin

Een douche spin is ideaal als je zo weinig mogelijk wilt boren en je muren in tact wilt laten. De douche spin is aan de achterwand van de douche gemonteerd en de poten steken net als de poten van een spin over de douche uit. Aan de uiteinden van deze spinnenpoten zitten haakjes waar het douchegordijn aan kan worden gehangen.

Douchegordijnen met een leuk design

DuschvorhängeKleurrijke gestreept, met speelse patronen, dierenprints of bloemmotieven. Als het om het design van douchegordijnen gaat, kan alles. Denk bij een badkamer met een douchegordijn na over het effect van het douchegordijn op de gehele badkamer.

  • Een opvallend design, dat zich onderscheidt van de rest van de kamer.
  • Een gordijn in de stijl van de rest van de accessoires in de badkamer.
  • Een onopvallend doorzichtig douchegordijn.

Stylingtips!
Als een badkamer vanwege de kleur of inrichting al best onrustig is, kies dan voor een douchegordijn met rustige en lichte kleuren. In een zeer strakke en eenvoudige badkamer kan een douchegordijn gerust een beetje kleurrijker en expressiever zijn.

Voor kleine badkamers zijn heldere of doorzichtige douchegordijnen perfect. Deze laten de badkamer groter lijken omdat je met een doorzichtige douchegordijn de muur achter het douchegordijn kan zien.

Het douchegordijn wassen

Douchegordijnen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal, maar het is alsnog belangrijk om het gordijn schoon te houden en zo af en toe te wassen.

  • Spoel het douchegordijn na elke douchebeurt af met lauw water zodat er geen zeepresten op het gordijn achter blijven.
  • Laat het douchegordijn goed drogen zodat er geen schimmel of meeldauw kan vormen. Pas als het droog is, hang je het douchegordijn aan een kant van het bad.
  • Was een douchegordijn een keer per maand in de wasmachine, zodat echt alle zeepresten en kalkaanslag worden verwijderd. In een fijne was cyclus kunnen de meeste douchegordijnen bij lage temperaturen in de wasmachine gewassen worden. Bij kwetsbare materialen moet centrifugeren vermeden worden.

Ontdek Westwing

De leukste badkameraccessoires vind je bij Westwing. Westwing is Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop,  waar je een grote variatie aan accessoires en meubels vindt. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw nieuwe douchegordijn is nog maar één klik bij je vandaan!