Douchekop

Douchekop

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDouchekop

Of je nu een ochtend doucher bent of een avond doucher, het douchemoment is volgens velen toch wel een van de fijnste momenten van de dag.

Lekker wakker worden om je te voor te bereiden op een nieuwe, spannende dag of heerlijk ontspannen aan het einde van een lange drukke dag en alle  stress van je af spoelen. Onder de douche heb je even de tijd voor jezelf, omringd door de heerlijke geuren van je favoriete douchegel, shampoo en scrub.

Douchebeleving

Ben je een snelle doucher die na drie minuten de handdoek al in de ring gooit? Of ben jij na een half uur nog steeds met geen stok de douche uit te krijgen? Het maakt niet uit hoe lang of kort je het liefste doucht, de douchebeleving is wel belangrijk. Als je onder de douche gaat, is het wel zo fijn om de waterstralen zo te kunnen afstellen, dat je het gevoel hebt weer helemaal schoon, verfrist en verkwikt de badkamer te verlaten.

Douchekop

Een goede douchekop is een eerste vereiste voor precies de juiste douchebeleving. Maar wat als je niet weet wat voor exemplaar je het beste kunt aanschaffen? Bedenk in ieder geval van tevoren of je een vastzittende douche of een afneembare handdouche wilt hebben. Veel mensen vinden een afneembare douchekop veel handiger, maar met een royale douche aan het plafond heb je een ware regendouche! Als je niet kunt kiezen, kun je natuurlijk ook beide nemen. Er zijn meer verschillende douchekoppen dan je in eerste instantie zou denken:

  • Een douchekop van kunstof of roestvrij staal in verschillende kleuren
  • Een basic douchekop waarbij je de waterstralen hard of zacht kunt afstellen
  • Een luxe douchekop waarbij je verschillende soorten waterstralen kunt instellen
  • Een rond of vierkant exemplaar
  • Een dubbele douchekop voor als je douchecabine niet zo groot is, maar je toch samen wilt douchen
  • Een led douchekop: een douchekop met licht in verschillende kleuren. Sommige led douchekoppen geven een multicolor waterstraal, andere douchekoppen een kleur die steeds verandert, ofwel willekeurig ofwel met de temperatuur van het water. Het effect van een grote regendouche met groen lichtende waterstralen is sensationeel: met een tropisch geurende douchegel waan je je zo in een regenwoud!

Hoe plaats je de douchekop in je badkamer?

Een douchekop staat heel mooi aan je plafond, maar om dit verwezenlijken heb je wel wat ervaring op het gebied van klussen nodig. Want het verleggen van de leidingen achter de muur is een deel van deze klus en dat vergt ook tijd. Dus wanneer je leidingen zichtbaar zijn aan de buitenkant, maar je hier eigenlijk niet tevreden mee bent. Waarom verfraai je deze dan niet gewoon?

  • Ga voor trendy koperen doucheleidingen in een koperen kleur. Heel mooi in combinatie met lichten tinten of juist in een mix met een eclectische badkamer.
  • Ook kan je juist voor strak zwarte leidingen gaan, wanneer je een mooi synchroon palet van zwart wit wilt doorvoeren in je badkamer. Modern en klassiek tegelijkertijd.
  • Daarnaast kan je ook een rustieke en antieke doucheleiding met kop kiezen. Een dergelijke doucheset staat heel mooi met smaragd groenen tegels en badkameraccessoires. Een gewaagde en unieke keuze die een trendy uitstraling geeft in het geheel.

Onderhoud

Een douchekop vergt niet zo veel onderhoud. Maak hem na het douchen even droog met een doekje, want waterdruppels laten als snel een kalklaagje achter. Eens in de zoveel tijd zul je je douchekop wel moeten ontkalken. Dit gaat eenvoudig met azijn, citroenzuur of een ontkalker, zoals Antikal. Om de laatste restje kalk uit de gaatjes van de douchekop te verwijderen kun je een tandenstoker gebruiken.

Ben je geïnspireerd geraakt? Geef je badkamer een opfrisbeurt met een nieuwe douchekop!

Laat je inspireren door Westwing!

Ben je op zoek naar meer praktische en mooie badkameraccessoires en -meubels? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg deze toe aan je winkelmandje en jouw douchekop en andere badkamer benodigdheden zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw badkamer een uniek ingericht badkamer te maken.