Draaibaar taartplateau

Draaibaar taartplateau

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDraaibaar taartplateau

Ben je gek op taarten bakken? En grijp je elke kleine gelegenheid aan om je patisserie kunsten te vertonen? Dan is de volgende stap om al je taarten eruit te laten zien alsof je ze bij de bakker hebt gekocht.

Je professioneel ogende taart valt of staat bij mooie decoratie. Bakhulpjes als spuitmonden, uitstekers en stempels helpen je een eind op weg, maar ook een draaibaar taartplateau zal je veel gemak bieden bij het decoreren van je gebak.

Taartplateau als handig bakhulpje

Een taartplateau is de manier om je zelfgebakken taarten en gebak mooi te presenteren en serveren. Maar ook tijdens het bakproces is het heel handig om een taartplateau te gebruiken. Met name de draaibare variant zal helpen om je taarten verder te verfraaien.

Draaibaar taartplateau in de praktijk

Tijdens het bakproces zijn er verschillende terugkerende handelingen waarbij een draaibaar draaiplateau van pas komt. Gebruik een draaibaar taartplateau voor:

 • Het horizontaal doorsnijden van de taart
  Wanneer je een gevulde taart wil maken, zul je je taart horizontaal in gelijke delen moeten snijden. Dit gaat makkelijker als je de taart op een draaibaar taartplateau zet. Gebruik een lang kartelmes om rondom een inkeping van ½ cm te maken. Draai de taart steeds een slag, totdat je de taart helemaal rondom hebt ingesneden. Snij vervolgens lang de inkeping de taart helemaal doormidden.
 • Afsmeren van de taart
  Wanneer je een taart wilt bekleden met fondant of marsepein, is het nodig om de taart eerst af te smeren met slagroom of botercrème. Besmeer de taart met royaal met de botercrème of slagroom. Gebruik een paletmes om de overtollige crème te verwijderen. Voor de zijkanten zet je je paletmes schijn op de taart en draai je de taart rond. Zo wordt de crème gelijkmatig verdeeld.

Tip! Gebruik een taartonderzetter

Plaats altijd een kartonnetje onder je taart voor je begint met het decoreren van de taart. Zo kun je tijdens het decoreren de taart makkelijk optillen en verplaatsen van en naar je draaibare taartplateau, zonder bang te zijn dat je mooie taart in tweeën breekt.

Verschillende materialen

Een draaibaar taartplateau is in vele uitvoeringen en modellen beschikbaar. Het materiaal geeft het taartplateau een moderne of juist klassieke uitstraling. Een draaibaar taartplateau is er in de volgende varianten:

 • Glas
 • Kunststof
 • Zilver
 • RVS
 • Keramiek

Maak je taarten nog mooier met een draaibaar taartplateau!