Dressoir

Dressoir

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDressoir

Wanneer je bezig bent met de (her)inrichting van je huis. Overweeg dan ook zeker eens om een dressoir aan te schaffen. Een dressoir is halfhoge wandkast dat meestal uitgerust is met laden. Dressoirs zijn super handig ongeacht in welk huis ze staan. Niet alleen de functionaliteit maakt het dressoir is zo geliefd, ook door de looks van de kast is een dressoir ongelofelijk populair.

Een dressoir voldoet aan alle eisen, die je aan een kast kunt stellen. Rondslingerende spullen kunnen opgeborgen worden, visueel is het dressoir een echte blikvanger en het biedt de mogelijkheid om mooie accessoires en decoraties te presenteren.

Een dressoir is een opbergwonder

Als je al lang in je appartement of huis woont, is het heel normaal dat je de nodige spullen hebt verzamelt. Hier wil je nog geen afstand van doen, dus bewaar je ze op een plekje in huis. Maar waar moeten al deze dingen opgeborgen worden? Om niet in een hopeloze chaos terecht te komen,  creëer je voor al je spullen een eigen plaatsje. Dat is alleen maar mogelijke als er genoeg opbergruimte is in huis. Precies deze extra ruimte wordt door een dressoir aangeboden.

Het juiste dressoir kiezen

Voor je kunt beginnen met het inrichten van je wandkast of dressoir, moet je eerst het juiste dressoir vinden. Dit is nog niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Er is zo’n grote selectie aan verschillende modellen, die allemaal in grootte, stijl en kleur verschillen. Om de juiste beslissing te maken, bedenk je dan de volgende dingen:

 • Waar komt het dressoir te staan?
  In welke kamer wordt het dressoir geplaatst en op welke plek?
 • Hoe moet het dressoir eruit zien?
  Denk na over het uiterlijk en het ontwerp van het dressoir. Welke kleuren en patronen passen bij de rest van je inrichting? Moet het dressoir perfect bij de rest van uw meubels passen of is het beter om het dressoir in contrast met de rest van je interieur te kopen?
 • Waar moet het dressoir aan voldoen?
  Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Wil je deuren, laden of open vakken.

Aankoop tips!

 • Doe online inspiratie op om de mogelijkheden van verschillende dressoirs te ontdekken. Zo weet je wat dergelijke meubels aan kunnen bieden qua functies en optiek.
 • Meet de beschikbare ruimte waar het dressoir later komt te staan zeer precies. Vaak ziet het dressoir er kleiner uit in een groot warenhuis. Ook de diepte lijkt veel kleiner dan het in realiteit eigenlijk is. Zo voorkom je dat je thuis met een te groot meubel komt te zitten.

Dressoir met spiegelKommoden

Al sinds honderden jaren zitten vrouwen voor  de spiegel om hun haar te kammen en rouge op te doen. Een dressoir met een spiegel is daarom ook perfect op de slaapkamer om ‘s ochtends je haren te borstelen en make-up op te doen.

Vaak hebben dressoirs met een spiegel een vintage look en charme. Een uniek antiek dressoir is vaak precies wat mensen willen waardoor de prijs heel hoog kan zijn. Natuurlijk komen er ook meer en meer modellen in moderne ontwerpen en felle kleuren zowel als zwart en wit op de markt. In een dressoir kunnen dingen zoals make-up, haarclips, borstels of andere kleine voorwerpen optimaal opgeborgen worden.

Een charmant houten dressoir

Hout heeft zijn eigen natuurlijke charme. Deze charme en natuurlijke uitstraling maakt hout als materiaal voor meubels zo populair. Of het nou een oud dressoir dat van antiek hout gemaakt is of een modern dressoir dat gelakt is met een shiny hoogglans lak. et maakt niet uit in welke stijl of welk ontwerp het dressoir is, hout is en blijft een van de meest populaire materialen voor dressoirs.

DIY customize je dressoir

De meeste dressoirs koop je kant-en-klaar in de winkel. Het dressoir staat thuis precies zoals je het in de meubelzaak zag. Zo kun je thuis een fantastisch dressoir hebben staan, maar het dressoir is niet uniek! Met een paar eenvoudige trucs verander je het dressoir in een uniek dressoir.

 • Zet andere knoppen of grepen op de laden of deuren. Deze komen in verschillende vormen, patronen en kleuren, zodat je hiermee de kast helemaal kunt aanpassen aan jouw eigen stijl.
 • Schilder het dressoir in je favoriete kleur. Alleen de lades of deuren kan natuurlijk ook.

Dressoirs in de woonkamer

Een dressoir in de woonkamer kan in vrijwel elke woning. Ze behoren er voor vele gewoon bij en maken het plaatje van een mooi interieur af. Maar niet alleen visueel zijn dressoirs een goede toevoeging aan je huis, ook praktisch zijn deze kasten niet te missen. In een flits zijn al je spullen netjes opgeborgen. Op het dressoir zet je je nieuwe tv, radio of mooie tafellamp met stijlvolle accessoires.

Dressoirs in de slaapkamer

In de slaapkamer zijn dressoirs een welkome gast! Door de vele grote lades in dressoirs kunnen alle dingen die normaal rondslingeren netjes opgeborgen worden. In de slaapkamer worden dressoirs meestal voor het opbergen van uw ondergoed, sokken, sjaals, dassen of riemen gebruikt.

Dressoirs in de keuken

Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer zijn dressoirs populair. Ook in je keuken is een dressoir zeer nuttig en verbetert het de totale uitstraling van de keuken. Of het nu grote en diepe lades heeft voor het opbergen van je servies, of net als een apothekerskast met veel kleine laden, of met laden voor je bestek en keukenlinnen. Een dressoir in de keuken is altijd nuttig.

Ontdek Westwing

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.