Driepoot kruk

Driepoot kruk

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDriepoot kruk

Comfortabel zitten, daar houden we allemaal wel van. Na een lange dag werken verlangen de meesten onder ons wel naar een plof op de bank. Wellicht een wijntje erbij en een groot stuk chocolade om de stress van alledag weg te spoelen. Denkend aan het feestje dat je morgen geeft, schiet het door je hoofd dat je waarschijnlijk onvoldoende zitplaatsen hebt. Dus, hoe los je dat op? Had je maar zo’n handige driepoot kruk die je snel uit de schuur kon pakken. Het klassieke krukje op drie poten, wie kent hem niet?

Het is een klein ding, maar oh, wat een fel ding! De driepoot kruk is van oorsprong van hout gemaakt, en daar kennen we hem ook van. Een lekker rond zeteltje, kleine pootjes en wellicht ook nog een opvallend kleurtje. Het doet je denken aan je kindertijd, waar je maar wat graag je krukje meenam naar alle hoeken van de kamer. Daar zat je dan, met je Barbie op schoot, mooi de haren te kammen. En dat allemaal op de driepoot kruk.

Wist je dat? De driepoot kruk is eigenlijk de voorloper van de tripod. De gelijkenis met de drie poten van een statief voor je camera is ook wel te groot om toevallig te zijn.

Multi-inzetbaar, dat driepotig ding

Zitten is natuurlijk prioriteit één van de driepoot kruk. Maar het ding heeft meer te bieden dan alleen een ideale zithoogte. Zo’n lichtgewicht maatje is multi-inzetbaar. Er zijn vast nog dingen waar je nooit aan gedacht had!

  • Klein, maar fijn? De driepoot kruk is net zo makkelijk je beste vriend als je er even op wilt staan. Bijvoorbeeld bij het pakken van iets uit dat hoge keukenkastje.
  • Woonaccessoires verzamelen zich rondom het krukje alsof ze nooit meer afscheid willen nemen. Tijdens de Kerstdagen is het de kerstboom, op een doordeweekse dag is het de plant van je moeder en tijdens een romantische avond staat een brocante schaal met kaarsen geplaatst op een driepoot kruk.
  • DIY: een effen houten krukje tover je in een mum van tijd om in een design driepoot kruk. Gebruik losse linten, overgebleven stukjes stof en wellicht ook wat glitter & glamour om zo’n heerlijk Scandinavisch krukje uit je mouw te schudden.

Vier poten hebben zo zijn charme, maar niets kan op tegen de kracht van drie!