Drijfhout lamp

Drijfhout lamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDrijfhout lamp

Wil je meer landelijke en natuurlijke woonaccessoires in je interieur verwerken? Dit kan door te kiezen voor meer houten elementen in je huis. Maak van oud hout bijvoorbeeld een leuk houten bijzettafeltje voor tussen de andere meubelen in je huis, of kies voor een drijfhout lamp. Een drijfhout lamp geeft je interieur een warmere en gezelligere sfeer. Daarbij heeft een drijfhout lamp vaak een speels en creatief karakter, door de vormen van het drijfhout.

Een drijfhout lamp kan op verschillende plekken in je interieur gebruikt worden. Gebruik de drijfhout lamp bijvoorbeeld tussen je andere accessoires op een bijzettafel, een kast of de salontafel. Het hout van de lamp zorgt voor de warme sfeer, net als een houten vloer of kast dat bijvoorbeeld ook doet. Lees snel verder en ontdek hoe je zelf een drijfhout lamp zou kunnen maken!

DIY: zelf een drijfhout lamp maken

Het maken van een drijfhout lamp is niet heel eenvoudig, maar goed te doen als je over de juiste kennis en materialen beschikt. Voor het maken van een drijfhout lamp heb je vanzelfsprekend een stuk drijfhout nodig, een lampenkap en een houder voor de lampenkap, die je op het drijfhout kunt bevestigen met bijvoorbeeld een schroef.

  1. Om te voorkomen dat het drijfhout gaat schimmelen of dat er ongedierte op het drijfhout af komt, is het belangrijk om het robuuste hout eerst goed te laten drogen. Doe dit door het hout een paar dagen in de zon te leggen of te laten drogen op een kachel.
  2. Boor vervolgens een gat in het drijfhout, waar je straks de lampenkap en de houder van de lampenkap op kunt bevestigen.
  3. Tot slot draai je de lampenkap aan het drijfhout vast. Ta-da, zo heb je binnen no-time je eigen drijfhout lamp gemaakt!

Drijhout lamp als gezellige accessoire voor in huis

Een drijfhout lamp vormt een leuk accessoire voor verschillende plekken in huis. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor andermans interieur. Dit maakt een drijfhout lamp tot een ideaal cadeautje voor iemand die gaat samenwonen of bijvoorbeeld jarig is. Wie wil er nou niet zo’n fraaie vloerlamp in huis hebben?

Voor jezelf is een drijfhout lamp een leuke toevoeging aan de lampen in huis, waarmee je nog meer verlichting hebt. De combinatie van de lamp met het hout, zorgt gegarandeerd voor meer sfeer! Waar ga jij de drijfhout lamp gebruiken?

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.