Drijfkaarsen

Drijfkaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDrijfkaarsen

Drijfkaarsen zijn de perfecte accessoires om sfeer in huis te creëren. Je kunt er diverse plekken van de woning sfeervol mee decoreren, zoals in de hal waarbij je gasten zich direct bij binnenkomst thuis zullen voelen. Of in de slaapkamer voor een romantische avond. Naast het gebruik in een traditioneel glazen bak, kun je drijfkaarsen ook gebruiken in combinatie met bloemen en takken, waarbij de weerspiegeling in het water de kaarsen extra dynamiek geeft. 

Kaarsen & ontwerp

Drijfkaarsen zijn speciaal ontworpen, waarbij de basis hetzelfde is als traditionele kaarsen. De vorm en en het juiste gewicht zorgen voor het drijfvermogen. Door deze vorm branden drijfkaarsen ook gelijkmatig op, zodat je er optimaal van kunt genieten.

Inspiratie

Drijfkaarsen worden vaak geassocieerd met de natuurelementen water en vuur en worden daarom ook vaak gegoten in vormen die hun basis uit de natuur hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld waterlelies. Drijfkaarsen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, zoals de populaire kleuren wit, gebroken wit en geel. Met de kerst worden drijfkaarsen vaak in het rood gebruikt.

Innovatieve drijfkaarsen

Naast de standaard drijfkaarsen waarbij je de drijfkaars gewoon aansteekt, zijn er nu ook de LED drijfkaarsen. Deze kaarsen werken hetzelfde als normale drijfkaarsen, maar maken gebruik van een LED lampje. Deze kaarsen kunnen gewoon in water gebruikt worden zonder kortsluiting te veroorzaken.

Handige tips

Wil je je huis sfeer geven met drijfkaarsen, maar weet je niet hoe je de kaarsen moet gebruiken?

  • Neem een mooie kom of schaal en vul deze tot ongeveer de helft zodat de kaarsen kunnen drijven. 
  • Als je een glazen schaal neemt, kun je de bodem vullen met een laag stenen, knikkers of schelpen. Zorg wel dat alles goed schoon is om troebel water te voorkomen. 
  • Doe een paar drijfkaarsen in de schaal. 
  • Vul de schaal verder op met mooie bloemen. Hoe lichter, hoe beter ze blijven drijven, of kies voor een mooie tak, die je mooi onderin de schaal drapeert voor een meer rustieke stijl. 
  • Let wel op: de schaal moet niet helemaal gevuld zijn, want anders is er mogelijk kans op brandgevaar. 

Drijfkaarsen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor in huis. Zet ook eens een leuke schaal met drijfkaarsen op de tuintafel, gecombineerd met stompkaarsen op donkere plekken. Op zo’n zachte zomeravond, met vrienden of familie, natafelen en genieten van je omgeving maakt het extra speciaal door een mooie schaal of kom met drijfkaarsen op tafel te zetten!