Drinkbeker

Drinkbeker

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDrinkbeker

Een drinkbeker voor onderweg moet eigenlijk vooral functioneel zijn. Allereerst mag een drinkbeker niet lekken in je tas of tijdens het openen of drinken. Ten tweede moet de drinkbeker niet te zwaar zijn om mee te nemen. Ten derde is het soms handig om een isoleerelement te hebben zodat je je drank warm of juist koud kunt houden. Een drinkbeker moet eenvoudig en snel te openen en sluiten zijn, ook met één hand, bijvoorbeeld bij het sporten of tijdens het reizen.

Soms is het ook handig als het maatvoering heeft. Tenslotte moet het ook handig op te bergen zijn en er het liefst ook nog een beetje leuk uit zien. Een heel eisenlijstje dus voor een ogenschijnlijk simpel object! Welk type drinkbeker past bij jou? 

De drinkbeker voor op school

De meest eenvoudige en tegelijkertijd bekende drinkbeker is de plastic beker met deksel. Je had deze kunststof drinkbeker vroeger waarschijnlijk dagelijks mee naar school, samen met je bijpassende broodtrommel met vrolijke opdruk.

Door de draaidop wordt de drinkbeker goed afgesloten en gaat het lekken in je tas tegen. Maar deze beker is niet alleen geschikt voor schoolkinderen: een dergelijke drinkbeker met hip design en bijpassende lunchbox kun je ook meenemen naar kantoor of tijdens een dagje uit. Simpel, maar functioneel!

Dè drinkbeker voor baby en dreumes

Een alternatief op de drinkbeker is de drinkfles voor een baby en jonge kinderen. Deze drinkbeker bestaat in diverse varianten. Zo is er de drinkfles met twee oren aan de zijkanten, zodat de beker voor kinderen eenvoudig vast te houden is. Vaak met een tuitdeksel aan de bovenkant dat het drinken vergemakkelijkt.

Er zijn overigens ook bekende (design) bekers voor volwassen die geïnspireerd zijn op deze zogenaamde tuitbeker. Ook de drinkbeker met gat in het midden is bekend. Voor kleine handjes is deze eenvoudig met één hand vast te pakken. Ook hiervan bestaat een volwassen uitvoering: het ronde sportflesje bijvoorbeeld met gat in het midden zodat je het handig vast kunt houden tijdens het sporten.

Ten slotte heb je de drinkbeker waar bovenin, op het deksel, een gaatje zit voor een dik plastic rietje. Zo kunnen kinderen eenvoudig vanuit het rietje drinken. Er is hiervan ook een volwassen variant, namelijk de drinkbeker in frisdrankbeker-vorm met plastic rietje, of beker met een verstelbare tuit.

Drinkbeker

De typische ‘drinkbeker’, in glas- of bekervorm, heeft vaak een handvat. Soms zit er in het handvat een drukknop verwerkt waar je op kunt duwen om de drinkopening te openen danwel te sluiten. Handig als je met één hand wil drinken terwijl je met iets anders bezig bent.

Bovendien is er geen mors- of omgooi-gevaar want zolang je de knop niet indrukt, blijft de drinkopening gesloten. Ideaal dus voor op je bureau of werktafel!

Er is ook de drinkbeker met een draaidop die je af kunt schroeven en kunt gebruiken als kopje. Dit is vaak het geval bij een thermosfles.

Thermosfles drinkbeker

Voor het drinken van een lekker warm kopje koffie of thee in de winter, of juist het koel houden van een frisdrank of water op een zomerse dag, is een thermosfles als drinkbeker ideaal voor als je op pad gaat.

De meeste thermosbekers zijn gemaakt van roestvrij staal (rvs), maar je hebt ook kunststof thermosflessen. Ze bestaan in verschillende trendy kleuren en soms zelfs met riempje of klip zodat je ze handig aan je tas of riem kunt bevestigen.

Een schroefdeksel fungeert vaak als drinkbeker of kopje. Als de thermosfles een tuitdeksel heeft, check dan even of hij ook geschikt is voor dikke vloeistoffen als je bijvoorbeeld soepen, vla of (drink)yogurt wilt gebruiken!

Bidon beker

Voor tijdens het sporten is de welbekende bidon met uitschuifbare tuit of drukknop de handigste drinkbeker. Wil je je sportdrank of water fris houden, kies dan voor een thermosbidon of gebruik een isoleerhoesje.

De bidon bestaat in vele maten en uitvoeringen. Er zijn speciale bidons voor tijdens het sporten met bijvoorbeeld een gat in het midden, zodat je deze drinkbeker handig in je hand kunt houden tijdens het bewegen, of een riempje of klip om hem aan je sportkleding te bevestigen.

Er bestaan ook riemen waarin je enkele kleine waterflesjes of bidons kunt schuiven. Uiteraard is het van belang dat een bidon niet te zwaar is, dus ga voor een lichtgewicht drinkbeker!

Duurzame waterfles

De drinkbeker van nu is de duurzame waterfles. Je kan natuurlijk een hergebruikt plastic waterflesje uit de supermarkt gebruiken, maar meestal gaan deze niet zo lang mee en zijn ze moeilijk schoon te maken. Bovendien is de kans op lekken erg groot en zijn ze niet zo stevig.

De duurzame waterfles is als drinkbeker de oplossing en bovendien gaat het verspilling van plastic tegen.

Milieuvriendelijk en trendy is de ‘dopper’ waterfles. Dit is een langwerpige, vaatwasserbestendige, duurzame drinkbeker met draaibare dop. Met de aankoop van een ‘dopper’ of andere ‘groene’ drinkbeker steun je vaak ook drinkwaterprojecten wereldwijd.

Water drinken voelde nog nooit zo goed!

Laat je verder inspireren door het gevarieerde aanbod producten van Westwing. In deze webshop vind je alles voor in en om het huis en kun je aan de slag met styling tips en de laatste trends. Hier vind je de nieuwste gadgets en waarschijnlijk een hele fijne drinkbeker waar je stijlvol mee voor de dag kunt komen!