Dubbelwandige espresso glazen

Dubbelwandige espresso glazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDubbelwandige espresso glazen

In veel gezinnen is het een vaste prik om de dag met een lekkere kop koffie te beginnen, of om hiermee af te sluiten. Wanneer drink jij je vaste kop koffie? In de ochtend bij het ontbijt, in de middag op je werk of ’s avonds na het eten? Met dubbelwandige espresso glazen voorkom je dat de koffie snel lauw wordt, of dat het kopje te heet is om vast te houden.

Niet alleen zijn dubbelwandige espresso glazen erg functioneel, ook is glas helemaal terug in de mode! Waar men voorheen vaak koffie uit een mok dronk, zijn het nu de koffieglazen die aan populariteit winnen. Dubbelwandige espressoglazen zijn niet alleen handig, ze zijn ook erg stijlvol. Lees snel verder hoe je de dubbelwandige espresso glazen als accessoire kunt gebruiken!

Fraaie dubbelwandige espresso glazen op tafel

De dubbelwandige espresso glazen hebben een stijlvolle, trendy uitstraling. Dit past perfect in een moderne inrichting, op een bijzettafel of bijvoorbeeld in een grote vitrinekast als je meer stuks koffieglazen aanschaft. Daarbij vinden veel mensen het mooi, om de zwarte kleur van koffie door het glas te zien. Of bijvoorbeeld om thee met verse muntbladeren uit een glas te drinken! Dit geeft een speels effect aan het glas.

Het feit dat de espresso glazen dubbelwandig zijn, zorgt ervoor dat de koffie minder snel afkoelt en dat het glas beter in je handen te houden is. We kennen immers allemaal wel het gevoel, van die te warme mokken of kopjes in een café of thuis. Zo wordt je koffie nooit lauw en kun je je handen lekker aan het glas opwarmen op koude dagen, zonder je te verbranden.

DIY: je eigen verwenmomentje maken!

Een gewone koffie smaakt vanzelfsprekend al erg goed, maar je kunt het nog lekkerder maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een café latte, of een cappuccino in je eigen dubbelwandige espresso glazen? Helemaal zelf gemaakt, zonder dat je hier veel ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Zo heb je binnen no-time alles voor een verwenmomentje voor jezelf, of voor bijvoorbeeld je bezoek!

Voor het maken van een cappuccino heb je enkel de dubbelwandige espresso glazen, wat melk, een melkopschuimer, koffie (bijvoorbeeld DE rood uit de supermarkt) en eventueel koffielikeur nodig.

Tip: in plaats van koffielikeur kun je ook voor een sterke drank kiezen, zoals Bailey’s of Amaretto.

  1. Zet voldoende koffie om de dubbelwandige espresso glazen voor driekwart te kunnen vullen.
  2. Verhit vervolgens de melk, zonder dat dit begint te koken. Als de melk goed warm is, kun je dit met een elektrische melkopschuimer laten opstijven.
  3. Giet de koffie in de dubbelwandige espresso glazen, gevolgd door de koffielikeur en de opgeklopte melk.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.