Dubbelzijdig tape

Dubbelzijdig tape

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDubbelzijdig tape

Tape! Ook wel plakband genoemd. Een essentiele accessoire in huis. Van knutselen tot aan het organiseren van feestdecoratie: voor alles kunnen we tape gebruiken. Ook bij interieurontwerp kan dubbelzijdig tape een goede uitkomst bieden.

De creatieve mogelijkheden van dubbelzijdig tape zijn haast oneindig. Met enkele tips ben je zo op de hoogte van welke voordelen dubbelzijdig tape voor jou kan hebben!

Waarom dubbelzijdig tape?

Dubbelzijdig tape is een erg sterke plakbandsvorm en is voor veel gelegenheden te gebruiken, met name voor muurdecoratie. Met een beetje een creatieve geest kan het een goed alternatief bieden op muurstickers! Een rol dubbelzijdig tape in huis is dus geen overbodige luxe. Is er een verjaardagsfeestje of andere viering op komst? De mogelijkheden zijn oneindig! Denk aan de volgende ideeën!

Voor feestjes

Feestjes staan direct in relatie tot slingers, confetti en vrolijke kleuren. Wie is er jarig? Plak de naam van de jarige Job of Jet op de muur of de voordeur met dubbelzijdig tape. Je verwijdert de beschermingslaag van de ene zijde en houdt de laag op de andere kant nog aan. Knip en plak net zo lang tot je de naam in de gewenste grootte en vorm hebt gevormd. Vervolgens trek je de tweede beschermingslaag van het dubbelzijdig tape eraf en maak je er een leuk spelletje ‘Gooi confetti tegen de muur/deur aan’. Uiteindelijk krijg je een volledig met confetti gedecoreerde naam aan de muur of deur! Ditzelfde effect kun je verkrijgen met glitters in allerlei kleuren. Het is maar net wat je leuk vindt!

…En feestdagen

Met feestdagen hoef je met dubbelzijdig tape niet per se figuren vormen op de muur. Een simpele horizontale of verticale strip is voldoende. Laat het kroost met Kerst kerstboompjes uit gekleurd papier knippen en deze onder of naast elkaar op het dubbelzijdig tape beplakken. Eenmaal aan de muur kunnen ze deze leuk versieren met ander knutselwaar en inkleuren. Met Pasen kun je ditzelfde effect verkrijgen met het uitknippen van paaskransen uit gekleurd papier.

Of gewoon thuis!

Maar niet alleen met papier kun je leuke muurdecoratie verkrijgen. Heb je nog een oude set LP’s thuis waarmee je jouw interieur in een retro interieur wilt veranderen? Dubbelzijdig tape is de oplossing! Plak enkele stripjes dubbelzijdig tape op de muur en druk de LP platen er goed tegenaan. Voilà, daar hangen jouw LP’tjes er glorieus bij!

Ook voor praktische voorwerpen zoals ophanghaakjes kun je dubbelzijdig tape erg goed gebruiken. De sterkte van het dubbelzijdig tape zorgt ervoor dat het best wat gewichtjes kan houden. Ben je al overtuigd van de creatieve en praktische voordelen van dubbelzijdig tape?