Ducktape

Ducktape

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorDucktape

Een kleine scheur in de kunststof schommel in de tuin? Een gevoelig postpakketje te verzenden? Of vervelende, los liggende kabels in huis weg te werken?  

Plak het vast, fix het of omwikkel het met ducktape! De ideale manier om kleine reparaties mee uit te voeren. Daarnaast heeft ducktape nog een verrassende eigenschap: je kunt er eindeloos mee decoreren..

Wat is ducktape?

Een heel sterk, waterdicht, oliebestendig, zelfklevend plakband, gemaakt van een textiel basis. Zo sterk als ducktape is, zo gemakkelijk is het ter plekke zonder schaar te scheuren. Duct tape is een handige back up voor alles wat scheurt, breekt of knapt!

Is het nu ducktape, duck tape of duct tape?

Er bestaat veel verwarring over de naam ducktape. Het wordt ook wel duct tape genoemd, of geschreven als duck tape. Hoe dat komt?

Er zijn veel verschillende theorieën over de naamgeving van ducktape/duct tape. Maar deze lijkt het meest voor te komen: tijdens de Tweede Wereldoorlog was er behoefte aan een waterdicht, stevig tape. Dat werd de ‘duck’ tape, hiermee verwijzend naar de waterdichte rug van de duck, de eend.

Later werden de andere eigenschappen van ducktape ontdekt, en vooral capaciteit om er ook leidingen mee te repareren, vandaar duct tape. Welke omschrijving je er ook aan geeft, zowel met duct tape, ducktape als duck tape verwijs jij naar een ultiem ster, waterdicht rolletje tape.

Decoreren met ducktape

Ducktape heeft het imago van een louter door vakmensen te gebruiken tape. Je fixt er van alles mee, maar de sterke en waterdichte eigenschap komt ook van pas bij het maken van je eigen ducktape decoraties!

Naast de zilverkleurige rollen ducktape, zijn er ook hele decoratieve versies van deze tape te vinden. Net als het trendy washi tape verschijnt ducktape in allerlei printjes. Van stippeltjes tot strepen en van sterren tot een zigzag-patroon.

Waar je washi tape gebruikt om kaarten, knipsels of tekeningen mee aan de muur te plakken of kadootjes mee in te pakken, daar kun je decoratief ducktape beter gebruiken voor het maken van kleine accessoires.

Door de stevige eigenschappen van ducktape, kun je hier bruikbare items van maken:

  • Beplak een simpel katoenen tasje met ducktape en je hebt een trendy, glimmende, waterdichte tas. Met verschillende kleuren, maar je verschillende patronen en uit een breed ducktape knip je je favoriete figuren.
  • Van een klein slap, katoenen zakje kun je door middel van duct tape een persoonlijk telefoonhoesje maken. Super sterk en een goede bescherming voor je telefoon!