Eetkamertafel

Eetkamertafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEetkamertafel

De eetkamertafel is voor vele gezinnen het middelpunt van de woning. De eetkamertafel wordt namelijk niet alleen gebruikt om aan te eten. Heerlijk met familie en vrienden bijpraten na het ontbijten of dineren, huiswerk maken of gezellig samen een bordspel spelen. Aan de eetkamertafel wordt gelachen, gehuild, gewerkt en gegeten – des te meer reden dat dit stuk meubilair perfect moet zijn!  

Het is zeker aan te raden om goed na te denken over de koop van een eetkamertafel.  Laat je inspireren door tips en informatie over de verschillende soorten eetkamertafels.

Welke vorm eetkamertafel kies jij?

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal mensen die aan de eetkamertafel plaats moeten nemen kan men bepalen of de tafel rond, ovaal, vierkant of rechthoekig wordt.

Elke vorm heeft zijn eigen voordelen:

  • Vierkante tafels zijn erg strak en kunnen perfect in hoeken en nissen worden gebruikt.
  • Rechthoekige tafels, daarentegen, hebben meer ruimte nodig en staan bijzonder goed midden in grotere ruimtes.
  • Ovale- of ronde eetkamertafel verbetert de communicatie met de anderen aan tafel.

Welk materiaal voor de eetkamertafel past bij jou?

In aanvulling op de vorm van de eetkamertafel is het materiaal een belangrijk en beslissend aspect voor de aanschaf van de perfecte eettafel.

Welke eisen stel je eigenlijk aan de eetkamertafel? Moet het elegant en verfijnd zijn, sober en ingetogen of juist rustiek en ruw? Al deze informatie kan je helpen om het materiaal van de tafel te bepalen en sfeer te creëren, aangezien er genoeg verschillende soorten te vinden zijn.

  • Hout: Houten eetkamertafels zijn erg populair en een veel voorkomend materiaal voor tafels. Hout kan zowel zeer ruw en rustiek als strak zijn die in beide gevallen een zeer gezellige en comfortabele sfeer in de eetkamer creëert.
  • Glas en metaal: Tafels gemaakt van glas en metaal komen eveneens vaak voor als eetkamertafel. Deze combinatie van materialen werkt – in tegenstelling tot de houten tafels – nogal koel en puristisch, wat het vaak een iets wat eleganter maakt.
  • Kunststof: een kunststof eettafel is erg populair onder gezinnen met kleine kinderen. Dit materiaal is namelijk gemakkelijk schoon te maken en kan wel tegen een stootje. Daarnaast is dit type tafel in veel verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor het gemakkelijk in ieder huis kan passen.

Een eetkamertafel met stoelen

Een eetkamertafel met stoelen – natuurlijk hoort dat zo! Want hoe wil men anders optimaal kunnen genieten?

Aangezien we haast geen eettafel zonder eetkamerstoelen kunnen voorstellen, komen ze ook vaak in sets voor. Hierdoor ben je er zeker van dat je een matchende set hebt. Ook kun je de eethoek individueler maken door verschillende stijlen en kleuren te mengen.

Dining room

De tafelhoogte

Niet alleen het uiterlijk van de eettafel en de combinatie met de stoelen zijn belangrijke aspecten, de tafelhoogte is dat ook. Het is natuurlijk wel van belang dat we comfortabel aan de eetkamertafel kunnen zitten.

Een algemene conventionele eetkamertafel heeft een hoogte van 72-75 centimeter. Dit is volgens de gemiddelde lichaamslengte (168-172 cm) berekend wat het zitten aan de tafel gemakkelijker en comfortabeler maakt, aangezien hierdoor zowel bijna iedereen zonder problemen kan gaan zitten. Om te achterhalen of de hoogte tafel in combinatie met de zithoogte van de stoel goed is kun je het simpelweg ook gewoon uittesten!

Uitschuifbare eetkamertafel

Heb je bijvoorbeeld een wat kleiner huis, maar wel regelmatig vrienden of familie op bezoek waarmee je graag samen rond de tafel zit, dan is een uitschuifbare eetkamertafel een uitkomst.

Op deze manier kan men de tafel gemakkelijk uitschuiven of klappen wanneer er meer ruimte nodig is zodat meerdere personen aan de tafel plaats kunnen nemen. Met een paar eenvoudige stappen kan een kleine tafel in een grote familie tafel worden getransformeerd.

Matchen

Esstisch-ausziehbarOm er voor te zorgen dat de eetkamertafel bij de rest van het interieur van de kamer past is het aan te raden om te matchen. Dit kan het beste gedaan worden door naar andere grote meubelen te kijken, zoals bijvoorbeeld met dressoirs of kasten.

Heb je een massief dressoir of een kast, dan is het mooi om het terug te laten komen in de eettafel. Hierdoor matchen de twee goed en springen ze in het oog wanneer men de kamer binnen loopt.

Daarbij is het matchen van de kleur evenzeer aan te raden. Op deze manier wordt een harmonieus totaalbeeld gecreëerd wat het uiterlijk van het totaalplaatje nog mooier kan maken.

Mix met verschillende stijlen
Maar wees niet bang om verschillende stijlen te gebruiken, omdat de diversiteit van de stijlen een speels overzicht aan de kamer geeft. Bovendien, kunnen alle eettafels met verschillende producten, woonaccessoires, decoraties of zelfs lampen, zoals een tafellamp, worden aangekleed om het uiterlijk van de tafel net dat beetje extra te geven.

Ontdek Westwing

Maak er een kloppend geheel van met de eetkamertafel en laat je daarvoor inspireren door verschillende ideeën en producten. Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, zul je een grote variatie aan accessoires en meubels vinden. Online vind je alle soorten tafels waar je naar op zoek bent! Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw perfecte eetkamertafel is nog maar één klik bij jou vandaan!

 

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.