Eiken kast

Eiken kast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEiken kast

Houten meubels worden geregeld geassocieerd met een warme sfeer in huis. Niet voor niets kiezen mensen vaak voor een houten laminaat- of parketvloer in de woon- of slaapkamer. Ook een eiken kast creëert meer warmte in huis, door de landelijke en gezellige uitstraling van deze kasten. Eiken kasten passen zowel bij een klassiek, als ook een modern ingerichte woning. Waar kun jij nog wel wat extra kastruimte gebruiken?

Een eiken kast wordt in verschillende modellen aangeboden. Neem bijvoorbeeld een eikenhouten boekenkast, of kies voor een eiken kast voor je kleding. Welk type kast je ook kiest, het zal altijd bijdragen aan een gezelligere sfeer in huis. Lees snel verder, hoe een eiken kast ook in jouw huis voor meer gezelligheid kan zorgen.

Aan de slag: combineer accessoires op een eiken kast

Welk type eiken kast je ook kiest, je wilt de kast waarschijnlijk altijd met leuke accessoires combineren. Accessoires geven de kast een net wat aantrekkelijkere uitstraling, of kunnen deze iets speelser maken. We geven je graag een aantal stijltips, om het combineren van accessoires met je kast eenvoudiger te maken. Welke accessoires kies jij?

  • Het eikenhout van de kast heeft een landelijke uitstraling, speel hier op in door natuurlijke accessoires te kiezen. Denk aan kleine plantjes!
  • Schaf een eiken boekenkast aan, waarbij je de open blokken kunt opvullen met trendy accessoires. Zo heb je een leuke kast voor tegen een saaie wand.
  • Maak een schaal met verschillende accessoires, zoals waxinelichtjes, wat zand en schelpjes en eventueel cactussen.

Klassieke sfeer met een massief eiken kast

Ben je helemaal weg van de klassieke interieurs van vroeger? Een massief eiken kast mag dan niet in je interieur ontbreken. Het massieve van deze kasten heeft een diepe kleur, wat veel gezelligheid en warmte uitstraalt. Vroeger waren veel van deze massieve eiken kasten maatwerk, doordat ze door een timmerman werden gemaakt. Naast een massief eiken kast, kun je ook kiezen voor een modernere, lichtere eiken kast.

Zet een eiken kast bijvoorbeeld in je woonkamer, waar je de tv op kunt zetten. In de kast heb je daarbij voldoende ruimte voor dvd’s, cd’s, tijdschriften of boeken. In de slaapkamer heb je met een eiken kast ruimte om je kleding kwijt te kunnen. Zolang het design van de eiken kasten past bij de toon van de rest van je meubelen, kun je deze altijd in je interieur gebruiken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.