Eiken meubelen

Eiken meubelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEiken meubelen

Eiken meubelen worden, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van het hout van de eik. De eik is een van de oudste boomsoorten op aarde en levert mensen al vele eeuwen een prachtig, puur natuurlijke grondstof. 

Het hout werd en wordt gebruikt voor de bouw van huizen, de romp van boten en natuurlijk voor prachtige eiken meubelen. 

De eik & eiken meubelen

De eik is altijd al een dominante boomsoort geweest in Europa en is het dus ook niet raar dat door de eeuwen heen veel van de meubelen in onze huishoudens van eikenhout gemaakt zijn. Misschien stond er vroeger al zo’n karakteristieke massief eiken kast bij je grootmoeder in de woonkamer. Eiken meubelen zijn nu weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest!

Alles kan met eiken meubelen

Eiken kasten zijn niet de enige plek waar je deze robuuste warme houtsoort in je interieur terug kan vinden. In je mooie rustieke interieur kan je tv misschien een beetje verstorend werken met zijn moderne uiterlijk.

Kijk dan eens naar een mooi eiken tv-meubel waarin je niet alleen de tv functioneel en praktisch weg kan werken, maar al je hedendaagse apparatuur naadloos over kan laten gaan in een landelijke sfeer.

De warmte van eiken

Eiken meubelen zijn door het gebruik van prachtige eiken balken en planken een type meubel dat een heerlijke warmte uitstraalt. Een van de plekken waar deze knusse warmte en mooie gloed het best tot zijn recht komt, is natuurlijk je slaapkamer.

  • Maak je design ruimte af met een massief eiken bed, dat je uitnodigt tot lekker blijven liggen.
  • Antieke eiken bedden van oud bewerkt hout passen perfect in een chique klassieke slaapkamer, waar het karakteristieke houtsnijwerk perfect tot zijn recht komt.
  • Eiken meubelen zijn ook te krijgen met strakkere lijnen en hoogglans waardoor ze ook niet misstaan in een meer modernere stijl!

Maak je interieur af

Wanneer je aan eiken meubelen denkt, zijn het niet alleen eiken kasten en bedden die je interieur kunnen verrijken. Je droominterieur kan geheel van eiken zijn; van tafels tot stoelen en van kasten tot bedden. Eiken meubelen zijn echter wel gemaakt van een soort dat een beetje onderhoud vereist.

  • Onthoud dat je geen hete bekers direct op eiken meubilair moet zetten!
  • Let er ook op dat je massief eikenhout beter niet lang kan bedekken met luchtdicht textiel.
  • Pas ook op met drankjes en verwijder het vocht direct als het contact maakt met het eiken oppervlak.

Als je dit onthoudt en je eiken meubelen om de zoveel tijd reinigt met de houtdraad, dan heb je je hele leven lang plezier van je robuuste eiken meubelen en accessoires.

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer mooie meubelen en eiken woonaccessoires? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw eiken meubelen en andere woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek ingericht huis te maken.