Eivorm

Eivorm

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEivorm

Een goed gebakken ei, dat lust je elke dag wel! Maar als je de kunst van het bakken van een goed ei onder de knie hebt, is het tijd voor het volgende: de eivorm.

Met een eivorm bak je eitjes in de leukste vormen. Van een hartje, iedereen voor je grote liefde, tot een zonnetje, daar vrolijk je iedereen mee op. Met een eivorm maak je van elk bord een feest!

Gebakken eivorm

Je kent het wel… Zondagochtend, ontbijtje op bed, koffie, jus d’orange, een croissantje en een gebakken eitje erbij. Heerlijk! Met een eivorm maak je dit moment extra vrolijk. Met welke eivorm je ook kiest, ben je altijd het zonnetje in huis!

Een eivorm vind je in de leukste varianten. Het begint met een simpele ronde eivorm. Hiermee bak je prachtige ronde eitjes. De volgende stap is de hartvormige eivorm, ideaal want de liefde gaat door de maag, nietwaar?

Heb je kinderen en wil je met een eivorm het eten van een ei nog leuker maken? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eivorm met het hoofd van een uil. Of die heel stoere skull eivorm.

Niet zo in voor een kop op je bord? Dan kun je vast prima uit de voeten met een eivorm in de shape van een bloemetje of ster!

Hoe werkt het?

Het ziet er misschien niet zo uit met al die schattige vormen en maten, maar een eivorm is hartstikke hittebestendig. Je legt ‘m dus zonder problemen in een loeihete pan.

Als je ermee aan de slag gaat, is het zaak je pan eerst goed op temperatuur te krijgen. Vervolgens doe je wat olie in de pan en zet je je eivorm erin. Het ei leg je simpelweg in de vorm. Laat ‘m bakken op niet te hoog vuur.

Geen eivorm? Geen nood!

Heb je geen eivorm in huis maar wil je je ei wel vorm geven? Dat kan! Zelfs een gekookt ei kun je in de vorm van een hartje krijgen. Het is heel simpel!

  • Kook eerst je ei vijf tot tien minuten in water;
  • Daarna even laten schrikken onder de koude kraan;
  • Pel je eitje;
  • Als eivorm gebruik je een stuk van een melk-, yoghurt- of vruchtensappak. Hoe? Zorg dat het pak leeg en goed schoon is. Knip de bovenkant en de onderkant eraf. En knip vervolgens een hoek van het pak af met de vouw in het midden;
  • Leg je ei in het midden van deze eivorm, leg daar bovenop een chopstick en klem deze aan de uiteinden vast met elastiekjes;
  • De chopstick zal gaan drukken op het ei;
  • Vijf minuten later is het resultaat van je eivorm een feit!;
  • Hallo hartje! Snijd het ei open en dan zul je zien dat zelfs het eigeel de vorm van een hartje heeft gekregen;
  • Liefde voor de eivorm!

Meer zin in een gebakken ei? Ook die krijg je zonder eivorm makkelijk in shape!

Er zijn verschillende manieren om zelf een eivorm te maken en daar een ei in te bakken. Wat denk je bijvoorbeeld van een boterham waar je gedeeltelijk een hart uitsnijdt, in de pan legt en daar je ei in bakt?

Ook slim: een grote ui snijden en een ring daarvan als eivorm gebruiken om een perfect rond gebakken ei te krijgen! Natuurlijk kun je ook andere soorten groente gebruiken. Kies altijd een hard soort groente en je eivorm is binnen no time een feit.

Heb je mason jars in huis? Je kunt ook de rond dop, zonder bovenkant, gebruiken als eivorm. Hiermee is een perfect rond ei een makkie!

Hoe ga jij je ei in vorm houden?

Aankomende sales