Elektrische luchtverfrisser

Elektrische luchtverfrisser

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorElektrische luchtverfrisser

Wil je thuis op een andere manier sfeer creëren dan met woonaccessoires? Of ben je de geur in de tienerkamer van je zoon helemaal zat? Maak het jezelf dat makkelijk met een elektrische luchtverfrisser.  

Het enige wat je met een elektrische luchtverfrisser hoeft te doen, is ‘m in huis te halen. Hij doet zelf de rest, ideaal! Het lastigste is het bepalen van de geur…

Elektrische luchtverfrisser, lekker makkelijk!

Geuren in huis halen, komt oorspronkelijk uit het Oosten. Maar tegenwoordig zijn ook bij ons de wierook, geurkaarsen, geurstokjes en luchtverfrissers niet meer weg te dekken. Geuren horen bij ons interieur. Vaak doet een bepaalde geur ons ook aan thuis denken.

Wat zo fijn is aan een elektrische luchtverfrisser is het gemak. Je kunt zelf instellen hoe vaak je wil dat de luchtverfrisser geur afgeeft. Hang je ‘m op de wc dan kun je ervoor kiezen om ‘m bij elke keer dat de deur open gaat te laten sprayen. Maar in een badkamer is zo’n actieve luchtverfrisser echt niet nodig!

TIP!

Sommige geuren kunnen erg chemisch zijn. Kies voor een elektrische luchtverfrisser met water om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Als je een luchtverfrisser in de woonkamer zet, wil je niet dat de geur overheersend aanwezig is. Stel het elektrische apparaatje bijvoorbeeld zo in dat de luchtverfrisser elk half uur geur afgeeft, dat houdt het binnen de perken!

En zelfs buitenhuis is een elektrische luchtverfrisser een fijn geurmaatje. Hang ‘m in je auto zodat het daar ook altijd lekker ruikt! Kies wel voor een zachte, natuurlijk geur zodat het in zo’n kleine ruimte niet te heftig wordt. Zeker als je veel in de auto zit, is het niet fijn om volledig omver geblazen te worden door een elektrische luchtverfrisser.

Luchtverfrisser als sfeermaker

Het allerbelangrijkste bij een elektrische luchtverfrisser is natuurlijk de geur die je kiest. In winkels en op kantoren worden ook luchtverfrissers ingezet om ervoor te zorgen dat mensen langer in een winkel blijven of om stress op de werkvloer te verminderen.

Wist je dat…

Geur invloed heeft op 75% van onze dagelijkse emoties? Zo’n elektrische luchtverfrisser in huis kan dus veel verandering betekenen!

Lavendel of basilicum zorgt voor een ontspannen sfeer. Terwijl geuren als pepermunt, dennengeur of rozemarijn jou juist fris en creatief houden. Met citrus of eucalyptus in de luchtverfrisser kun je je makkelijker concentreren. En bloemengeuren houden je happy!

Welke geur in welke kamer?

Het is ook leuk en slim om de geur van je elektrische luchtverfrisser af te stemmen op de verschillende kamers in huis.

In je slaapkamer zul je een heel ontspannen sfeer willen hebben dus gebruik ook geuren waar je lekker rustig van wordt. Een slimme geur voor de slaapkamer? Jasmijn! Dit heeft een rustgevende werking en is zelfs goed tegen een dipje. Dus snuif dat heerlijk op en doe jasmijn in de elektrische luchtverfrisser in je bed room!

Niet zo’n fan van jasmijn? Kies dan voor lavendel. Ook heerlijk ontspannend… Lavendel is opbeurend, ontspannend en verzachtend. Zet ook zeker een luchtverfrisser in je badkamer met deze geur. Dat wordt genieten! Nog een fijne slaapkamer en badkamer tip: witte lotus. You will love it!

Heb je een kantoor aan huis of zit je thuis wel eens te werken? Sandelhout is dan een perfecte geur voor in je luchtverfrisser. Sandelhout geeft rust en bevordert je concentratie. Zo is die vervelende klus dus zo gedaan!

TIP!

Heb je eenmaal een elektrisch geurkanon gevonden waar je echt heel blij mee bent? Zorg dan dat je altijd navulling in huis hebt. Het assortiment van geuren wil nog weleens wisselen en het is zonde als je ‘m de volgende keer ineens niet meer kan vinden!

Herfstblaadjes en passiebloem zijn inspirerend. Iets wat heel fijn kan werken in je woonkamer. Daar mag de energie best hoog zitten, toch? Als je een huiselijk sfeertje wil neerzetten in je living room kun je ook kiezen voor koffie, bloemen of vers gebak als geur. Maar de kans is natuurlijk wel groot dat je van die laatste zin krijgt in een stukje taart!

Wat wordt de geur die jij in de elektrische luchtverfisser in je slaapkamer en woonkamer gaat doen?

Recept voor luchtverfrisser

Weet je niet zeker of je een elektrische luchtverfrisser in huis wil halen? Dan kun je ook zelf een luchtverfrisser maken! Het enige wat je nodig hebt is een glazen pot, een druppel vanille extract, takjes rozemarijn, citroen, water en een diepe pan.

  • Doe ongeveer een halve liter water in de pan samen met de schijfjes citroen en andere ingredienten;
  • Laat het rustig koken totdat het wat troebel wordt en haal het dan van het fornuis.
  • Schenk het vervolgens in een pot en je luchtverfrisser is klaar!

Vergeet niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken. Het magazine staat vol decoratie tips en DIY ideeën. Hiermee maak jij van jouw huis echt een uniek huis!

En er is meer om te zien! Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends!