Emaille pannen

Emaille pannen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEmaille pannen

Als je eenmaal emaille pannen in je keukenkastje hebt staan, moet je wel heel gek doen wil je deze pannen verprutsen op je fornuis. Emaille is namelijk een soort glas dat wordt aangebracht op een ijzeren basis. Dit glas geeft je ijzeren braadpan, soeppan of kookpan een super gladde toplaag, die ontzettend sterk is.

Wat schrapen zal je emaille pannen niet snel schaden! Dus met je voorraad emaille pannen kun je vrijwel je hele leven plezier hebben in je keuken. Wil je echt dat jouw prachtige emaille pannen met witte, pastelkleurige of stijlvolle zwarte toplaag je hele leven meegaan? Lees dan verder en gebruik de tips!

Koken met emaille pannen

Als je kookt met emaille pannen, ben je duurzaam bezig. De pannen geleiden namelijk heel erg goed de warmte, net zoals een keramische pan. De pan is dus snel heet, waardoor je al meteen je olie in de pan kunt gooien om aan de slag te gaan met je recept. Als je met emaille pannen kookt, voel jij je niet alleen super duurzaam en een echte keukenprinses; je gerechten smaken ook precies zoals ze zouden moeten smaken, want de emaille pannen geven geen andere smaak aan het eten dat erin bereid wordt.

Geniet lang van je pannetjes

Met deze 4 tips kun je zo lang mogelijk van jouw emaille pannen genieten, op functioneel vlak dan, want ze staan ook altijd erg hip op een keukenplank tussen andere kookaccessoires, het aanrecht of op je vensterbank.

  1. Zet geen lege emaille pannen op het vuur, want hierdoor kan het gladde toplaagje beschadigen.
  2. Droog emaille pannen altijd heel goed af, zeker in de randen. Doe je dit niet, dan kan jouw mooie pannetje namelijk snel gaan roesten. Er zit immers wel ijzer onder die mooie, gladde toplaag.
  3. Probeer je emaille pannen niet te laten vallen. Ze zijn ijzersterk, maar er kan door het vallen altijd een stukje van je toplaag afspringen. Niet erg hoor, maar het zou wel jammer zijn. Is het je toch overkomen? No worries… gewoon extra goed opletten dat je dit stukje, van bijvoorbeeld 1 cm, helemaal goed afdroogt na het afwassen.
  4. Tenslotte kunnen emaille pannen goed tegen roeren, maar toch is het beter om niet met stalen lepels veelvuldig in je pan te roeren. Gebruik om deze reden ook geen staalwol voor het schoonmaken van je pannen. Als het goed is, hoef je niet eens flink te schrobben bij de afwas, want emaille pannen worden heel gemakkelijk schoon met een beetje warm water en afwasmiddel.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.