Emaille theepot

Emaille theepot

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEmaille theepot

Geniet je ook altijd van een gezellig theemoment met het hele gezin? In de zomer geniet je wellicht van een lekker kopje thee op het terras, terwijl je de thee in de winter gebruikt om op te warmen van een koude dag. Nog gezelliger worden theemomenten met een emaille theepot! Een emaille theepot heeft een vintage uitstraling, door het materiaal waarmee het gemaakt wordt. Toch past het in vrijwel ieder interieur!

Zo is een emaille theepot niet alleen erg functioneel, het dient ook als een fraaie toevoeging aan de accessoires in bijvoorbeeld je keuken. Het is vaak lastig om je keuken van leuke accessoires te voorzien, met een dergelijke theepot lukt het je. Lees snel verder hoe je zelf verse thee kunt zetten in een emaille theepot.

Emaille theepot als woonaccessoire

Een gietijzeren emaille theepot wordt vaak in één kleur geleverd. Zo heb je bijvoorbeeld een theepot in het rood, blauw of wit. Doordat deze theepotjes, doorgaans met een inhoud van één liter, met één kleur gemaakt zijn, vallen ze met vrijwel ieder servies te combineren. Daarbij zorgt dit ervoor dat de emaille theepot niet te nadrukkelijk aanwezig is tussen de andere elementen van het interieur in je keuken.

Wat is er nu leuker dan een emaille theepot tussen de andere elementen van je servies op houten of metalen dienbladen? Dit geeft een zeer speels en vrolijk effect, wat zowel in de zomer als in de winter erg leuk op tafel kan staan! Daarbij zorgt het gietijzer ervoor dat de thee veel langer warm blijft dan met andere materialen.

DIY: zoek theekruiden en zet zelf je verse thee!

In de zomer staan veel interessante theekruiden in bloei, waarmee je een overheerlijke verse thee kunt zetten. Niet alleen is het veel leuker om zelf, eventueel samen met je kinderen, op zoek te gaan naar theekruiden, ook is het een stuk goedkoper! Met zelf gevonden theekruiden is een theezakje immers overbodig. Daarbij is de smaak van zelf gezette thee vaak veel dieper en lekkerder.

Voorbeelden van theekruiden, die je zelf kunt poten:

  1. Brandnetelbladeren: dit is het meest simpele voorbeeld! Ga op zoek naar brandnetels in je tuin of in het plaatselijke bos, waarmee je eenvoudig een heerlijke brandnetelthee kunt zetten in je emaille theepot.
  2. Citroenverbena: een klein struikje die je in je tuin kunt poten, tijdens de zomer. Een paar takjes van deze struik geven een frisse smaak aan je thee.
  3. Muntblaadjes: heb je een muntplantje gebruikt bij bepaalde gerechten? Gooi het plantje niet weg, maar gebruik de laatste muntblaadjes voor het zetten van verse muntthee.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.