Engelse banken

Engelse banken

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorEngelse banken

Als we denken aan Engelse interieurs denken we vaak aan jachttaferelen, gebloemde en geruite printjes en veel antieke meubelen. Je zou het samen kunnen vatten als een landelijk klassiek interieur dat erg kenmerkend is voor het land. Ook de typisch Engelse banken pluk je er zo tussenuit.

Misschien is het niet de stijl die je direct bij jou thuis weg zou zetten, maar niemand die de gezelligheid van een cottage interieur kan weerstaan. Met hier en daar wat eigentijdse inbreng blijft deze landelijk klassieke stijl erg populair en draagt het een bepaalde klasse met zich mee. Of zoals de Engelsen zouden zeggen: good taste never goes out of style.

Typisch Engels

De term Engelse banken duidt vooral op de stijl van Engelse bankstellen. Dit heeft over het algemeen te maken met de soort bekleding. Dit zijn specifieke stoffen en leren bekledingen. De uitgesproken combinatie van deze stoffen en andere materialen is wat de Engelse interieurstijl zo kenmerkend maakt. Of het daarnaast een zitbank, een hoekbank of een slaapbank is, maakt niet uit. Een aantal van de meest populaire Engelse banken:

  • Chesterfield banken
  • Gebloemde Engelse banken
  • Geruite Engelse banken

Engelse chesterfield banken

Een van de meest bekende Engelse banken is toch wel de Chesterfield bank. Deze soort bank is altijd erg geliefd in de typisch Engelse werkkamer en wordt tegenwoordig graag weggezet in een zogeheten ‘man cave’. Dit is een andere benaming voor een echte mannenkamer. Maar ook in strak moderne of industriële interieurs past een chesterfield erg goed en zorgt het voor een bepaalde warmte. De chesterfields zijn erg breed en staan bekend om de leren uitvoering, maar worden tegenwoordig ook in stoffen uitvoeringen geleverd.

Gebloemde en geruite Engelse banken

De gebloemde en geruite bank is een van de Engelse banken die je ook ongetwijfeld zult kennen. Deze printen zijn niet te missen en vooral de bloemen printen weten een kamer enorm op te fleuren. Een bank met bloemen past erg goed in een romantisch interieur met zachte natuurlijke kleuren terwijl ruiten weer beter in een klassiek interieur passen. Wanneer een geheel gebloemde of geruite bank je net iets teveel van het goede is, zou je ook kunnen kiezen om enkel de sierkussens te voorzien van een stof met patroon.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen