Fauteuil antraciet

Fauteuil antraciet

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFauteuil antraciet

Ben je die standaard interieurs met hoekbank ook een beetje beu? Waar is de kracht van het combineren van een paar prachtige meubelstukken gebleven? Jij weet wel beter en zet liever een mooie 2- of 3-zitsbank weg met een fauteuil in antraciet. Deze klassieke kleur past in vrijwel ieder interieur.

Dat is wel zo makkelijk wanneer je het leuk vindt om zo nu en dan te wisselen van interieur. Kies je voor een basis met een bank en fauteuil in antraciet, dan hoef je enkel en alleen wat andere woonaccessoires aan te passen om je woonkamer in geheel andere sferen te hullen. Het doet nog veel meer voor je interieur. Lees hier wat precies.

Fauteuil antraciet of niet

Een fauteuil is een stoel om net als bij een bank lekker in te kunnen zitten. De benaming lounge stoel wordt tegenwoordig ook regelmatig gebruikt wanneer het over een fauteuil gaat. Over het algemeen zijn lounge stoelen vrij robuust. Je zou natuurlijk ook voor een maat kleiner kunnen gaan. Het is maar net wat voor soort fauteuil in antraciet je wil.

Wanneer je wil dat een fauteuil in antraciet lang meegaat, dan is de keuze voor de soort bekleding erg belangrijk. Kies dus voor een stevige stof die bestand is tegen intensief gebruik. Het ligt ook heel erg aan je thuissituatie. Heb je bijvoorbeeld een huishouden met katten, dan is het kiezen voor grof geweven bekleding niet raadzaam. Ze blijven hier al snel met hun nagels in hangen.

De aankleding

Afhankelijk van de soort inrichting in je huis, kun je zo’n fauteuil in antraciet kleur op verschillende manieren plaatsen. Zo zou je er voor kunnen kiezen om er strak twee naast elkaar neer te zetten wanneer je graag met rechte lijnen werkt. De fauteuil antraciet past ook heel mooi in een hoek. Maak het extra gezellig met een mooie plant of wat verlichting.

Wanneer je voor een fauteuil in antraciet kleur gaat, doe je er goed aan om rondom dit meubel met lichte en contrasterende kleuren te werken, wit bijvoorbeeld. Denk aan:

  • Gordijnen
  • Vloerkleed
  • Sierkussens

Antraciet haalt andere kleuren heel erg op, dus houdt er rekening mee dat je het niet te bont maakt met gekleurde accessoires. Ga voor de kracht van eenvoud.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen