Fauteuil grijs

Fauteuil grijs

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFauteuil grijs

Ben je bijna klaar met de inrichting van je woon-, studeer- of slaapkamer, maar mist er nog wat? Misschien is dan een fauteuil in grijs wat voor jou. Het kan net die ene lege hoek in de kamer zo mooi opvullen. Niet te opvallend, maar wel erg functioneel en decoratief.

Dan heb je het volgende dilemma, want de ene kleur grijs is de andere niet. Wil je weten hoe een grijze fauteuil weggezet kan worden in verschillende soorten interieurs? Meer over de verschillende kleuren grijs en de kenmerken van een fauteuil grijs van kleur lees je hier.

De allround fauteuil grijs van kleur

Een fauteuil in grijs wordt ook wel een leunstoel genoemd en kan herkend worden aan zijn gesloten of open armleuningen. Hierbij zit er ook vaak enig verschil in de hoogte van de rugleuning. Deze stoelen hebben over het algemeen vaak een stoffen of leren bekleding en is in iedere kleur denkbaar te verkrijgen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een klein onopvallend model of juist een grote robuuste fauteuil grijs van kleur.

Het fijne aan een grijze fauteuil is dat je hem kunt aanpassen aan verschillende interieurs. Dit is al snel met behulp van een sierkussen gedaan. Heb je een hele specifieke stijl in huis, dan kun je ook al kiezen voor één of meer grijze fauteuils die hierop aansluiten. Denk aan de vormen van een oorfauteuil, die heel goed binnen een klassiek interieur passen, of een clubfauteuil die erg goed binnen een vintage interieur past.

Van A tot grijs

De ene fauteuil in grijs is de andere natuurlijk niet. Dus om je een idee te geven van de verschillende kleurmogelijkheden, is het volgende lijstje met verschillende kleuren grijs opgesteld:

  • Antraciet
  • Lichtgrijs
  • Zilver
  • Donkergrijs
  • Leigrijs

Met een basisinterieur kun je jouw woonkamer zo nu en dan een make-over geven, maar waar bestaat een basisinterieur nou precies uit? Het is een combinatie van kleuren en meubelen. De fauteuil in grijs is zo’n basismeubel. De truc zit hem in neutrale kleuren, kleuren die zich makkelijk laten combineren met meer uitgesproken kleuren en die een bepaalde rust uitstralen. Een fauteuil in grijs is bijvoorbeeld erg geschikt voor het naar boven halen van andere kleuren.

Wil je dus een mooie fauteuil die niet teveel op de voorgrond treedt, maar wel een lekkere zitplaats biedt in de zithoek, kies dan voor een fauteuil in grijs. Ook een erg goede keus voor een loungehoek in jouw tuin. Kies dan bijvoorbeeld voor een kunststof fauteuil in grijs, zodat hij het hele jaar buiten kan blijven staan.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen