Delen

Als echte foodie volg je de laatste foodtrends op de voet. Als je ergens iets over een culinaire nieuwigheid leest, ben jij een van de eersten om deze laatste trend uit te proberen. Eten is net als kleding en lifestyle aan mode onderhevig. Een algemene trend op het gebied van eten is dat we een beetje teruggaan naar vroeger.

We beginnen steeds meer te verlangen naar de pure, échte smaken uit onze jeugd. Ook gebruiken we steeds meer lokale producten. Deze twee trends zouden misschien de populariteit van street food kunnen verklaren: simpele regionale snacks die in feite deel uitmaken van ons cultureel erfgoed.

Daarnaast zijn we ons steeds meer bewust van wat eten met ons doet. We letten op de glycemische index (GI) van de producten en we kiezen vaker voor glutenvrije granen. Om de nieuwste eettrends te voorspellen, kijken trendwatchers meestal naar Amerika: wat daar hot en happening is, komt vaak via Engeland naar Europa overwaaien.

Ben jij benieuwd wat de laatste foodtrends zijn? Hier is onze top 3 foodtrends van 2015/2016:

Food_Trends_bnr_1_NL

Street food is hot. Een van de snacks die je steeds vaker ziet, is poutine uit Canada. Inmiddels is deze populaire snack via Amerika overgewaaid naar Europa. Poutine is de ultieme comfort food: patat in jus met verse kaas. Inmiddels is de lat voor toppings al iets hoger gelegd en vind je ook poutine met vlees, kimchi of verse truffel!

Food_Trends_bnr_2_NL

Zuid-Afrikaanse specialiteiten worden in Nederland steeds populairder. De Zuid-Afrikaanse keuken is doorspekt met invloeden uit India, Nederlands en Maleisië.

Een geliefd gerechten is potjiekos, een gekruid stoofpotje met vlees, aardappels of rijst en groenten. Andere heerlijke gerechten zijn: bobotie, biltong, boerewors en melktert.

Food_Trends_bnr_3_NL

Postelein, pastinaak en schorseneren waren tot voor kort vergeten groenten, maar zijn de laatste jaren weer helemaal terug. De trend om te variëren met oude groenten zet door! Probeer ook eens aardpeer, brave hendrik en snijbiet (warmoes). Aardperen kun je zowel rauw als gekookt eten en van de brave hendrik en de snijbiet kun je de bladeren als spinazie klaarmaken.

Bubbleblogger

TitleBlogger

“Tijd is een kostbaar goed. We hebben het allemaal een volle agenda met onze baan, gezin, sport, hobbies en ons sociaal leven. Maar ondanks ons drukke bestaan, willen wel bewust leven en onze kinderen leren waar ons voedsel vandaan komt. Melk komt niet uit een pak en appels groeien niet in de supermarkt. Fast food is handig, (meestal) goedkoop en snel, maar daar staat tegenover dat je niet weet wat je eet en dat het meestal niet heel gezond is. De nieuwe trend is zelf fast “good” food maken of eten. Denk daarbij aan een zelfgemaakte burgers, fris gevulde wraps en zelf gewokte noodles.”

– Astrid Petit-Offermans (www.bonapetit.nu)

De sales begint vandaag

Aankomende sales