Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFoto op canvas

Foto’s die ons het meest bijblijven zijn degenen die we zelf hebben genomen. Daarom wordt het steeds populairder om onze eigen foto’s op canvas te laten drukken. Het witte strand waar u in de zomer nog lag, de skyline van New York vanuit uw hotelkamer in XXL-formaat, of het groene Ierse landschap in breedbeeld formaat – al deze geliefde plekken vinden hun weg naar ons eigen huis. Ook wanneer u zelf niet het grootste fototalent bent of de laatste vakantie al veel te lang is geleden, is dat geen reden om af te zien van een foto op canvas. Er zijn namelijk ook prachtige foto’s van professionele fotografen of stillevens van schilders verkrijgbaar.

Print uw eigen foto op canvas

Een leuke manier om uw huis te personaliseren is door uw eigen foto op canvas te laten drukken. Mocht u meer avontuurlijk zijn, dan kunt u zich natuurlijk ook zelf met een penseel en verf aan het canvas wagen en de afbeelding vervolgens als XXL-poster bestellen. Maar een foto op canvas en afgedrukte foto’s zijn een veel gemakkelijke manier om zowel uw persoonlijke beeld en opvattingen te laten zien en tegelijkertijd uw woning te verfraaien. Ook voor andere mensen zijn zulke foto’s vaak een leuke cadeau, ze hoefen ook niet groot te zijn en kunnen bijvoorbeeld een standaard foto grootte van 6×9 cm hebben. Bijna iedereen kijkt graag naar mooie panorama’s, bijvoorbeeld in uw eigen kalender of als afbeelding op canvas. Als u aan uw schilder vaardigheid twijfelt, maar toch meer eigen input wilt hebben, kunt ook een canvas samenstellen door een collage te maken. Daarbij kunt u foto’s, uw eigen of bijvoorbeeld uit tijdschriften, kleurrijk- en decoratief papier tot een harmonieus geheel samenvoegen. Dit levert een prachtig persoonlijk wanddecoratie als resultaat op. U kunt uw canvas foto ook een mooie houten, plastic of aluminium lijst geven.Foto op canvas

Alternatief: acryl afbeeldingen

Aan de ene kant zijn het acryl kleuren waarmee u afbeeldingen op canvas kunt verwezenlijken. Maar een echte concurrent van de gebruikelijke canvas prints zijn foto’s gedrukt op acrylglas. Doordat het oppervlak gladder is dan canvas zijn de afbeeldingen nauwkeuriger. En in plaats van een vezelachtige look, zorgen acryl afbeeldingen voor een meer glanzend oppervlak voor uw foto. Bovendien zijn de afbeeldingen veel gladder en robuuster dan canvas.

Kunstdrukken

Wie de esthetiek van zijn koninkrijk liever in de handen van kenners legt, vindt tussen de talrijke prachtige kunstdrukken zeker een favoriet canvas dat verkrijgbaar voro levering is. Of het nu gaat om Gustav Klimt, Alfons Mucha of een moderne kunstfotograaf – een geslaagde canvas afbeelding fleurt elke kamer op. Let u er op dat canvas afbeeldingen in XXL-formaat over het algemeen ook nog wat extra ruimte nodig hebben om het best tot hun recht te komen. Bovendien heeft men ook de neiging om afbeeldingen te hoog op te hangen. Daarom is het beter om het iets lager te hangen, zodat het de beter te bekijken valt.