Fotoalbum

Fotoalbum

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFotoalbum

De blik in de ogen van je geliefde tijdens het ja-woord, de glimlach van alle dierbaren om je heen, of de ondeugende acties van je kleine neefjes en nichtjes die je tijdens je huwelijk zelf net miste.. Het zijn beelden die je niet meer wilt vergeten en waar je op welk moment dan ook weer even naar terug wilt grijpen. Een fotoalbum is onmisbaar na de mooiste dag van je leven!

Een verzameling mooie momenten verdient een ereplaats in huis. Bedenk daarom goed hoe het fotoalbum eruit moet zien. Leg een prachtige uitgave op de bijzettafel in de woonkamer en jouw fotoalbum is een ware eyecatcher in huis. Dat is dubbel genot!

Een fotoalbum volgens jou stijlwensen

Of je nu een fotoalbum van je huwelijk of naar aanleiding van een bijzondere vakantie wilt samenstellen, voor een speciale gelegenheid kies je een album dat als een mooi jasje om deze dierbare momenten heen past.

Nadat je foto voor foto hebt bekeken en een selectie van de beste hebt gemaakt, kun je na gaan denken over de looks van je fotoboek. Kies een album dat past bij de stijl van je interieur en waar jij blij van wordt, dan kan het fotoalbum prominent in het zicht blijven liggen en wordt het een waar accessoire voor in huis.

  • Ben je een romanticus pur sang? Dan ligt er binnenkort bij jou een fotoalbum met bloemen, rozen en linten te pronken.
  • Een Scandic lover? Dan is het fotoboek licht gekleurd met houtkleurige letters op de kaft.
  • Liever opvallend en veel glamour? Ga voor een glimmend fotoalbum met een kaft van donker glanzend leer.

Een persoonlijke note..
Doet de stijl van een fotoboek er naar jouw idee niet zo veel toe, maar benadruk je liever de sfeer van de speciale dag, vakantie of gebeurtenis? Kies dan de allermooiste, allerleukste foto, of de meest vrolijke, intieme of indrukwekkende foto uit en laat die op de voorkant van het fotoalbum afdrukken! Met deze foto licht je alvast een tipje van de sluier over wat komen gaat..

Een tijdloos album

Ben je meer van de voorzichtige aanpak? Ga dan voor een fotoalbum met een tijdloze uitstraling. Effen gekleurde fotoalbums zijn dan een goede optie. Een elegant donkerblauw, tijdloos beige of maagdelijk wit zijn niet trendgevoelig en vervelen nooit. Met zo’n fotoalbum speel je altijd op safe!

De inhoud van een fotoalbum

Voordat je je buigt over de buitenkant van een fotoboek, is het slim na te denken op welk soort papier je de foto’s laat afdrukken. Want ook tijdens het bladeren wil je je zoveel mogelijk blijven verwonderen over de schoonheid van een foto. Wordt het mat, hoogglans, normaal papier of laat je de foto op professioneel fotopapier afdrukken? Denk er goed over na, want ook deze keuze heeft invloed op de uitstraling van je fotoboek.

DIY Fotoalbum

Maak een fotoalbum zelf, dan maak je de persoonlijke momenten nog meer van jezelf. Trek de ontwerpers -schoenen aan en maak je eigen album door middel van online software, of schud de knutselhanden uit de mouwen en creëer een eigen kaft met een al geprint fotoboek.

Ideeën voor het maken van een eigen album:

  • Herinner je je nog het kaften van de boeken op de middelbare school? Koop een mooie stof en bekleed hiermee het fotoalbum alsof je het gaat kaften. Wees zuinig met de lijm, om strepen aan de voorkant van het fotoboek te voorkomen.
  • Speel met verschillende stofjes en designs en plak bijvoorbeeld letters of figuren uit een andere stof op het beklede album.
  • Of maak gebruik van al gevormde letters uit hout of van kunststof. Knutselwinkels verkopen de leukste decoraties!
  • Voor de serieuze do it yourselvers: gebruik canvas om een fotoalbum mee te bekleden. Canvas is stevig en kan beschilderd worden. Gebruik na het schilderen van je fotoalbum een waterafstotende coating voor extra bescherming.
  • Plak een geschikte foto op de voorkant van het fotoalbum en maak er een mooi frame omheen.
  • Voorzie de hoeken van een fotoalbum van een andere stof dan de bekleding. Een echte klassieker!

Enjoy your precious moments met jouw fotoalbum!