Fotobehang

Fotobehang

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorFotobehang

U houdt van foto´s aan uw muur? Waarom maakt u niet van de gehele muur zelf een foto? Een fotobehang biedt deze mogelijkheid en kan net zo uniek als uzelf zijn omdat het fotobehang met uw eigen ontwerpen gemaakt worden kan.  Als de muren schitteren in strak wit of in felle kleuren, maar op de een of andere manier heerst er het gevoel dat er iets ontbreekt, dan kan een fotobehang de muren de finishing touch geven.

Fotobehang om verliefd op te worden

Als de laatste vakantie al een tijdje terug is, maar je nog steeds over prachtige stranden en onvergetelijke panorama’s droomt, dan is het misschien tijd dit motief in groot formaat in de vorm van een foto op je eigen muren aan te brengen zodat deze foto altijd zichtbaar is. Dit idee kan worden uitgevoerd met een individueel fotobehang dat met jouw eigen foto’s gecreëerd kan worden. Op deze manier haalt u niet alleen een kunstwerk in huis, maar tegelijkertijd ook een mooie foto en herinnering die voor een goede sfeer zorgt.

Een fotobehang is echter ook een visueel hoogtepunt als deze niet persoonlijk door jou gemaakt is, maar in de winkel gekocht is of online besteld wordt. De verscheidenheid aan prachtige ontwerpen is enorm en de beslissing is puur een kwestie van smaak. Of het nou een foto van een droomachtige bloemenweide, een foto van grazende paarden, een foto van de zonsondergang over de oceaan, een foto van met sneeuw bedekte bergen, een foto van je droomauto, een foto van een Skyline of een foto van een tuin met bloeiende bloemen is – bijna elk onderwerp is op een fotobehang te vinden. Vanwege de verscheidenheid aan motieven kan een fotobehang in elke kamer passen, van de woonkamer tot de kinderkamer, badkamer of keuken.

Vooral in de keuken en badkamer is het leuk als het fotobehang bij de functie van de kamer past. Op deze manier ontstaat er een bijzonder gevoel van ruimte en heb je bijvoorbeeld de illusie om midden in een aquarium vol met vissen te staan of denk je in de keuken dat u midden in een koffieplantage staat. De kamer van de kinderen kan ook met het juiste fotobehang worden getransformeerd tot een sprookjeskasteel.

fotobehang klassiek grijs babyvoetjes nachtlamp slaapkamer

De juiste plek voor fotobehang

Dankzij de grote verscheidenheid aan foto’s past een fotobehang in elke kamer. Bij de keuze van de juiste muur voor het fotobehang moet er echter toch over een paar dingen nagedacht worden. De beste locatie voor het fotobehang is een muur waar geen of weinig lage meubels voor staan zodat het behang niet verborgen is en der foto goed herkenbaar blijft. Bovendien moet de gekozen muur goed verlicht worden door het daglicht of door lichtbronnen in de kamer zodat het fotobehang goed tot recht komt. Voor individuele of moderne motieven zoals bijvoorbeeld een foto van een mooie sportwagen of prachtige skyline is het bijzonder leuk als de foto door LED verlichting belicht wordt en het fotobehang daardoor in het centrum van de kamer gezet wordt. Dit geeft het fotobehang diepte en benadrukt een moderne stijl.

Het fotobehang aanbrengen

Een foto behang is momenteel bijna altijd een vliesbehang, dat het bevestigen ten opzichte van eerdere versies aanzienlijk vergemakkelijkt. Bij het behangen van een vliesbehang wordt de muur gewoon met behangplaksel voor vliesbehang ingesmeerd, waar de afzonderlijke delen of platen dan op bevestigd worden. Wat bijzonder is aan het fotobehang is dat er heel goed op gelet moet worden dat de delen in de juiste volgorde gezet worden, zodat de foto aan het einde ook klopt. Het is ook belangrijk om met een waterpas ervoor te zorgen dat de randen recht zijn zodat het fotobehang niet scheef aan de wand kleeft.

Als het fotobehang de hele muur bedekt dan moeten uitstekende randen of kanten na het behangen ook afgesneden worden met een scherp mes zodat deze niet het hele totaal beeld verpesten.

fotobehang print design klassiek babykamer olifant planten

Zelfklevend fotobehang

Fotobehang ja – maar behangen, nee dank je? In dit geval is er zelfklevend behang dat snel kan worden bevestigd aan vrijwel elk wand oppervlak. Zelfklevend is vergelijkbaar als een muur tattoo en kan zoals de naam al impliceert zonder extra lijm opgeplakt worden. Hierbij wordt de folie gemakkelijk van de zelfklevende achterzijde afgepeld en vervolgens stuk voor stuk aan de muur geplakt. Net zoals bij elk ander fotobehang moet er hier ook op gelet worden dat ze allemaal in een rechte lijn geplakt worden!

Wil je liever niet zelf het werk doen, door fotobehang aan te brengen met lijm of zelfplakkend behang op de muren te bevestigen? Je kan natuurlijk ook gaan voor het laten afdrukken van een foto op een groot canvas. Op deze manier is het ophangen van je kiekje een stuk makkelijker. Hierbij kun je bijna geen fouten maken, daar waar je met een behang of sticker natuurlijk sneller iets scheef hangt af plakt. Ook een poster, bijvoorbeeld van mooie kunst, kan een optie zijn om toch iets moois aan je muur te hangen, zonder er zelf al te veel tijd in toe hoeven steken. Zo kun je toch een bepaalde sfeer te creëren zonder een behang van je eigen foto. Een mooie afbeeldingen van natuur zou leuk kunnen werken, bijvoorbeeld van bloemen of dieren.

Het maakt niet uit of het zelfklevend fotobehang is of niet, met een fotobehang krijgt een kamer een unieke uitstraling en nodigen de muren u uit om je gedachten te ontspannen en in een zelf gekozen illusie te brengen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.